fynd nr.2


andra fyndet på gina, supersött midjeskärp för 29:-

Precis hemkommen ifrån Falun. Jag och Christian åkte iväg och kikade lite på stan. Jag skulle kolla efter lite småsaker och köpte mig lite glitter och en guldpenna. Sedan var vi in en snabbis på gina för att kolla efter midjeskärp och jag fann denna sockersöta rosa dekor, för endast 29:- rearearea, underbart det är.

Nu måste jag äta lite lunch för sedan ska jag iväg och träna nu när jag är helt frisk. Tänkte börja träna igår egentligen men mådde inte så bra p.g.a. mensvärk och hormoner som spökade. Nu däremot, har fortfarande ont i magen, men mår bättre än igår och ska minsann ta tag i träningen så att jag kommer igång. Blir träning t.o.m. måndag för att hinna med hela veckans träningspass.

gratismakeup ,

Kom på att jag har min "gratismakeup"-sida. Funkar faktiskt om man verkligen vill, samla poäng på sidan och få gratis presentkort på makeup. Det skadar ju inte att vara medlem. Bli medlem här!

återhämtningsdagen ,

Till min stora gläjde tror jag faktiskt att jag är frisk igen och ska därmed träna imorgon. Nu håller jag tummarna för att jag inte ska bli sjuk på nytt när jag börjar träna. Idag har varit en riktig segdag, men kände inte för att rusa omkring och få massor av saker gjort då jag verkligen vill hålla mig frisk. Idag är en återhämtningsdag, så att jag ska bli helt och håller frisk igen, och jag sitter nu och kollar på TV och äter "Kina-snacks". mums! Har även suttit och pysslat ett bra tag, samt spelat sims. Ska ta och beställa lite nya basmaterial till min smyckestillverkning så att jag kan sätta igång med det ordentligt också. Har även pratat med Kajsa om att vi ska fixa klart hemsidan så att den kan komma upp igen. Nu ska jag fortsätta pyssla. Yey!

Föresten, GRATTIS till Catherine som fyller år idag! =)

sjuklingen i Grycksbo ,

Som jag tidigare nämnt så har Christian varit sjuk och är fortfarande inte helt frisk, men han är i alla fall åter på jobbet. DOCK så har lille jag blivit sjuk, det är inte så illa och hoppas att det inte blir det men jag är inte frisk. Halsen spökar och jag har ligger på gränsen till feber. Hoppas verkligen verkligen att det vänder och att jag mår bättre imorgon så att jag kan träna på onsdag och hinna med hela veckans träning. Var precis ner till affären för att handla ris så att jag har något att äta, köpte även nudlar som ett matalternativ. Ner i kundkorgen åkte även chips, glass och godis. (ojdå)!! Jag känner inte för att vara duktig och nyttig när jag är sjuk, nej frukten och allt det bra får komma igen när jag är frisk igen. Så är det!

inhandlat ,


fyndade en kjol jag ville ha.

Idag mådde Christian lite bättre och vi såg därför till att göra något, så vi åkte iväg till Borlänge Kupolen. Jag blev så glad då jag hittade en kjol på Gina för endast 49:-, vilket kändes som ett väldigt fynd då jag kikade på den förut för 199:-. Nu måste jag bara hitta lite fina bredare midjeskärp att matcha min nya kjol med.
Jag införskaffade även en febertermometer och nässpray till hushållet, Jomenvisst, jag anser att det behövs. För utom detta så åt vi även på Tacobar, vilket var evigheter sen sist. När vi bodde i Gamla stan var det dock lite vanligare att vi käkade det till middag men nu var det länge sen. Det var i alla fall mycket smarrigt.
Nu är vi hemma igen och jag ska nog sätta mig och pyssla lite med pärlorna igen.

.Y.E.S.



YES, jag har diskat. Har självklart redan blivit lite ny disk men det går fort att fixa sen. Christian ligger och sover, stackarn är sjuk. Mycket tråkigt. Jag skulle egentligen styrketräna idag, men vill som sagt inte gå till gymmet själv så vet inte riktigt hur det blir med det då. Har lite att göra här hemma också. Skulle även behöva åka iväg och handla, så får se om jag lyckas ta mig in till Falun senare. Har släpat fram alla pärlor nu. Får se vad som händer med det.

körrebär ,



Under kvällen har jag ätit körrebär och kollat på friidrott på TV, mycket trevligt. Har även smakat lite sockerkaka som christian ville ha, samt en kopp te med två hårdmackor. mums!
För övrigt gick träningen idag bra och jag är helnöjd. Tränade på riktigt bra faktiskt.

segdagen ,

Idag var inte min dag. Kände det redan imorse då jag hade tänkt gå upp lite tidigare än vanligt, men så blev ju inte fallet. Christian är sjuk och kan därmed inte träna på gymmet med mig. Hade styrketräning på schemat, men har flyttat det till lördag och hoppas att Christian är tillräckligt pigg för att följa med då, vill inte gymma själv.

Jag var i alla fall duktig och städade och gjorde fint i köket och vardagsrummet idag. Har även tvättat lite kläder, vilket behövdes. Men annars har jag varit bra seg idag, och fick ett oootroligt sug efter godis och CHIPS, därmed gick jag och handlade det. Behövdes för att jag inte skulle bli helt tokig på denna torsdag. Imorgon får jag åter sköta mig, och då ska jag även åka in till Lugnet och köra mina intervaller igen. (wiiee?) Hoppas föresten att min älskling blir frisk snart igen.

onsdagen ,

Imorse var jag åter igen iväg och tränade på Lugnet. Det gick helt okej, men efter träningen var jag helt slut. Det var snabbhetsträning idag, lite annat en måndags och tisdags. Klockan har tickat iväg och det börjar bli dags att laga mat. Magen instämmer. Blir kyckling, ris och currysås till middag idag. Mums! Ska hälla i mig massor av vatten också, är så otroligt törstig. Imorgon blir det mer träning, men då är det styrketräning på gymmet som gäller och jag hoppas få med mig Christian dit. Sedan blir det förhoppningsvis en fotosession tillsammans med Malin. Trevligt!

nyheter i garderoben ,


mina nya linnen, helt underbart sköna.

måndag ,


första skörden ifrån gurkplantan ,

Imorse skördade jag första gurkan ifrån plantan ute på balkongen. Hade ingen gurka hemma så det var ju bra att jag kunde trolla fram en genom att öppna balkongdörren.
Har kommit hem ifrån dagens träningspass. Det var inte lika farligt som jag hade väntat mig, men jag blev allt trött. Det är ju upplagt så att det ska vara lite "lättare" under den första perioden så att jag kommer in i det. Får se hur trött jag är i slutet av denna veckan dock. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan väntar disken.

godis,


Syndar med lite godis till en film ikväll, imorgon börjar ju hårdträningen ,

söndagens händelser ,



Nytt arbetsbord i sovrummet.

Nu har mor & far åkt hem, lite tråkigt faktiskt men de får komma och hälsa på snart igen tycker jag.
Vi var iväg till Lager 157, och de andra butikerna som ligger däromkring. Jag fick tre stycken nya linnen, väldigt enkla enfärgade. Det är mycket bra basplagg i alla fall. Sedan köpte faktiskt pappa en skjorta, mycket fin, och jag införskaffade nya strumpor till min Christian. Mamma köpte en tomte, JA, en tomte! Den var underbart fin, och jag var själv lite lockad av att köpa tomtar, men jag väntar tills det är lite närmare julen. De hade jättefina "Mirandanallar" där som de hade lite REA på, tycker de är så underbara. Sedan under eftermiddagen idag fixade Christian det nya arbetsbordet till mig, vilket passar mycket bättre in i sovrummet. Riktigt snyggt blev det tycker jag, eller hur? Nu gäller det bara att komma på någon bra förvaring för allt material som jag har.

Jag är så nöjd över balkongen, och snart är det dags att skörda de första gurkorna. Sedan är det en hel del tomater som är på gång, det är bara att vänta tills de har fått en fin röd färg. Gräslöken har också börjar växa till sig och sockerärtorna har vuxit sig lite större och de har nu en liten klätterställning att vandra uppför. Hoppas även på lite smultron nu under sommaren.

Imorgon börjar hårdträningen, vilket jag inte riktigt ser fram emot. Måste bara komma in i den nya träningen så kommer det säkert bli hur bra som helst. Lär ju bli bättre tränad i alla fall och orka med mina 100m.

balkongen ,




fint med blommor och växter på balkongen ,

Nu har vi planterat upp lite blommor i lådorna till balkongen, samt planterat om så att alla plantor sitter i matchande krukor och är uppradade fint på balkongen. Lite till som ska fixas, bl.a. ska ett fint bord med stolar upp och kanske lite mer blommor. Det börjar i alla fall bli ordning och lite färg har det kommit dit nu också. Vackert!

besök av mor&far ,


fika, fika, fika, fika.

Nu har vi varit hemma en stund efter en heldag inne i Falun. Mor och far är här på besök och vi tog en tur till staden här i Falun och kikade lite, sedan åt vi på tzatziki (mumsigt, och jag blev jättemätt), efter det åkte vi till plantagen och köpte lite blommor och krukor vilka jag och mamma snart ska plantera om och göra fint ute på balkongen. Karln min, Christian, är iväg och klipper gräs åt sin morfar och vi här hemma har fikat lite.
Nej, nu blir det till att plantera lite blommor.

pastasallad innan första tävlingen,



pastasallad till lunch.

Idag gjorde jag en mumsig pastasallad med kyckling till lunch, riktigt gott och fräscht en sommardag som denna.
Sedan åkte jag iväg till Gävle för att tävla, första tävlingen sedan skadan. Det gick väl lite som väntat, eller det var tyngre än jag trodde, men tror en del av det beror på att jag var så sjukt nervös innan jag sprang, var rädd för att skada mig igen. Starten var kass, sedan när jag kom upp i fart så tänkte jag "jo, men det går framåt", men näe inte direkt, den känslan höll i kanske 5 meter sedan blev det mycket segt, benen var som spagetti. 13.07, vilket överaskade mig lite då jag trodde det skulle gå på typ 13.5 (så segt kändes det), synd att jag inte kunde pressa mig under 13 strecket i alla fall. Nästa gång. Nu blir det grundträning till viss del, men en tävling till här hemma i Falun kommer jag i alla fall vara med på.
Sedan är det nästa år som gäller, hårdträning tills dess så ska det nog kunna blir bra. Nu har jag kommit igång med träningen igen, och jag vet att jag håller för lite tävlingar. Alltid något.

kvällsgott ,


jordgubbar och glass ,

i väntan ,

Sitter här åter igen och väntar på att Christian ska vakna. Det var sista natten i natt och nu har han i alla fall lite ledigt, OM det inte skulle vara för denna jäkla jour som gör att han inte kan följa med och titta när jag tävlar imorgon (?) Juste, ja jag har min första tävling imorgon sedan i januari då jag skadade mig. Kommer inte förvänta mig ett bra resultat, men det är alltid bra träning att komma igång och tävla lite igen. Har läängtat så mycket efter det, speciellt när jag varit med och kollat på alla andra i klubben som får tävla. Men jag och min bror/tränare har helt enkelt bestämt att det blir nästa år som gäller istället och tävlingarna nu är bara lite tävlings-träning inför det som komma skall nästa år. Nu tänker jag nog minsann sätta mig och pyssla lite, blev så otroligt sugen på det.
Föresten så får jag finbesök av mina föräldrar i helgen, de kommer först till Gävle imorn och kollar på min tävling och sedan följer de med hem till Grycksbo.

sommargubbar ,


Jordgubbar till lunch (?)

Nu äntligen har min älskling fått gått och sova. Han jobbade natt, kom hem, somnade, blev inom kort väckt av larmet, kom hem, åt lite frukost, så gick nästa larm. Nu har han i alla fall gått och lagt sig och jag hoppas han får sova lite så han orkar med att jobba natt i natt igen.
Själv passade jag på att åka iväg och träna i Falun medan Christian var iväg på jobb. Träningen gick bra, riktigt svettigt och varmt med tanke på att solen stekte mig under hela uppvärmningen och sedan även under resten av träningen, men det blev lite lindrigare då molnen blev fler och fler. Jag åkte sedan och köpte med mig lite jordgubbar hem, mums!
Nu ska jag väl försöka laga iordning någon mat, för jordgubbar till lunch tror jag är lite fattigt när man har tränat.

väckt och vaken ,

Fick en härlig väckning imorse då larmet gick och Christian flög upp ur sängen. Tur var väl att det inte var så jättetidigt i alla fall, kollade på klockan (kl:09.00) och jag insåg att det faktiskt var dags att gå upp. Har precis kokat te-vatten och ska äta lite frukost nu. Sen blir det till att åka in till Falun och träna. För övrigt ser vädret ut att bli finfint idag. Blå himmel ute för tillfället i alla fall.

städkväll & lite lägenhet ,

Christian och jag insåg att det var dags att städa lite igen. Nu är det fint igen, men det finns fortfarande en del att göra. Christian var duktig och gick ner i källaren och städade i förrådet, vilket också behövdes. Tvättat lite har jag också gjort. Imorgon ska vi sätta upp ett nytt bord i sovrummet som jag kan sitta med mina pärlor vid. Jag måste också köpa lite fler krukor till balkongen och fixa iordning där. Badrummet ska också fixas lite och nya saker ska dit, men det får nog bli nästa månad, kanske att något litet kan fixas då i alla fall.

Lite bilder på lägenheten:


köksbordet + köksfönster.
I fönstret står mina söta kaktusar Nils och Ernst.


diskbänken, jag har varit duktig och diskat upp hela den stora högen med smutsdisk.


köket ,


en liten del av vardagsrummet + balkongdörren ,


vår balkong med alla underbara plantor ,


farmors gamla nalle som jag har fått, sitter i hallen på min brudkista och håller lite koll ,
favoritnallen när man var liten och hälsade på hemma hos farmor och farfar.

fluffiga moln ,


Solen har hittat tillbaka,

Igår var det äntligen vita fluffiga moln på himlen igen, och SOLEN har åter hittat hit.
Idag ser det ut som ovan, underbart! Jag ska nu bege mig in till Falun för att träna, utomhus!

svartvit fotosession ,

Idag blev Louise stylad av mig och sedan fotograferad av Malin i Falun innan hon åkte hem, svartvita bilder blev det. Se på min andra blogg. Klicka HÄR!

ensam igen ,

Så har Louise tagit tåget hem igen och jag satt åter ensam i lägengeten. Nu slutar i och för sig Christian om ca:20min och jag längtar tills han kommer hem igen. Vädergudarna har verkligen inte vaknat på den goda sidan denna helgen, eller hela förra veckan. Det är inte okej så mycket som det har regnat. Nu däremot, när Louise åkt hem, börjar det spricka upp lite ute. Helt otroligt! Idag var jag och Louise iväg hem till Malin E. och Louise blev fotograferad, och jag fixade styling för svartvita foton. Riktigt fint blev det, och tror Louise blev nöjd med ett flertal bilder(?)
Nu ska jag åka iväg handla lite innan jag hämtar min älskling ifrån jobbet.

grekiskt framför TVn ,


Nu blir det grekiskt till friidrott på TVn.

Lunchtime ,


Pannkakor till lunch.

Jag och Louise fixade pannkakor till lunch. Vi gjorde även en varsin chokladpannkaka, muums!
Träningen gick helt okej, för oss båda skulle jag gissa i alla fall. Lite duktig känner man sig när man kommer hem ifrån en riktigt träningspass. Regnet vill tydligen inte ge med sig, vilket inte är okej.
Nu ska vi ta och åka in till Falun en liten stund, sedan blir det friidrott på TV till kvällen, yey!


ännu en rubrik angående regn ,

Vaknade, tittade ut och ser att regnet fortfarande faller ifrån skyn. Helt otroligt, tänker det aldrig sluta(?)
Snart ska jag och Louise åka iväg och träna, men som tur är så finns det en inomhushall här i Falun. Underbart vid väder som detta. Jag hoppas verkligen att regnet kan lugna ner sig lite sen. Vi har fått tillräckligt med vatten nu anser jag. Senare idag, OM vädret blir bättre, ska vi kanske ta en tur på stan och kika lite.

inga dåliga kläder (?)



Jag och Louise var ute på promenad i regnet,
sedan gick vi hem igen och tittade på en film.


himlen gråter ,


Frukost, yoghurt med banan, russin och mörk choklad.

Regn, regn, regn, det vägrar sluta regna. Jag önskar verkligen att solen ska komma tillbaks men det ser ju inte lovande ut direkt. Men en sak som är bra när det regnar, det är att man kan passa på att städa. Yes, det har vi gjort nu under hela morgonen. Städa städa städa. Fortfarande en del kvar, men det har i alla fall blivit lite renare här hemma.
Sen har jag även fått en skohylla och en spegel i klädkammaren nu, yey! Nu är det bara lite andra småsaker som ska fixas innan det är finfint där inne. Måste fundera ut hur jag vill ha det bara, vilken lösning som är smartast.

Föresten så ska jag åka och hämta Louise på tågstationen om ca:20 min! yey (igen)!

kladdkaka i ugnen ,



Nu står kladdkakan i ugnen. Vi har bjudit över Björnar på en födelsedagskladdkaka, några dagar försent.
Tänkte bjuda på fika i måndags, men då var han ju inte hemma.

Annars idag så har jag faktiskt inte gjort något direkt vettigt. Disken står fortfarande och väntar, försökte få Christian att diska men han nappade inte riktigt på det tror jag. Han tog sig en tupplur istället. Tänkte att vi skulle få lite vettigt gjort sen. En skohylla ska upp i min klädkammare, samt en spegel. Sedan ska vi låna en mopp så att vi kan moppa bort lite fläckar ifrån golvet. Sen måste det ju diskas också som sagt, sedan så är det träningen på schemat för mig också. Ska väl försöka träna innan maten i alla fall, tänkte träna tidigare idag men så började det regna och så kom åskan.

Nej, det är väl lika bra att ställa sig och diska lite så att det blir gjort.

Imorgon kommer föresten Louise hit på besök och stannar till söndag,
Mycket trevligt!

glassogram ,



Titta vad som dök in genom brevinkastet. Tack mamma! :)

Lugnare träning på Lugnet ,



För tillfället ligger min älskling och sover på soffan, men jag funderar på att väcka honom snart så att vi kan fundera ut vad vi ska äta för middag idag. Är hungrig! Var iväg och tränade på Lugnet tidigare idag. Det var dock ett lite "lättare" pass som jag egentligen kunde tränat hemma, men det är så svårt att komma igång ibland och då är det lättare att åka bort till banorna + att det är lättare att se exakt vart ex. 100m är där. Skulle springa 3x5x100m nämligen, tempolopp.
Var lite tungt i luften + att det tröck lite över lungorna idag, vilket jag tror beror på att jag har börjat reagera lite negativt på ägg. Inte bra, inte bra. Blir inge ägg till frukost imorgon.

Idag ska jag även försöka sortera ur min garderob lite och fixa iordning där inne. Ska upp med en "planka" (Christian stör sig på att jag kallar det för en planka), som ska bli en liten hylla till mina skor. Sedan ska vi även sätta upp en spegel som vi köpte för ett tag sedan. Hoppas det blir lite mer ordning. Måste även komma på lite andra små smarta lösningar så att jag får plats med alla kläder på ett bra sätt.

vackert i fönstret ,


Christian och jag införskaffade en fin orkidé i förra veckan.

tzatziki till chokladfabrik ,

Måste bara säga att jag var duktig och diskade upp all disk vi hade idag, så skönt att ha det gjorde så slipper jag göra det imorgon.

Idag så lyxade jag och min älskling till det lite med grekisk mat ifrån "Tzatziki", eftersom det är/var Christians sista dag på semestern och imorgon är det jobb som gäller igen. Till maten slog vi igång "Kalle och chokladfabriken" då jag endast sett början på den och Christian inte sett den alls, eller nu har vi ju det. En sak som jag tyckte var lite konstigt är att den lille killen heter "Kalle" vid översättningen men i filmen så heter han "Charlie". Varför byta namn på honom?

Nu är det i alla fall dags att gå och sova. Imorgon ska jag försöka komma upp i tid och göra lite nytta. Ska försöka rensa lite bland mina kläder, skulle behövas, och fixa iordning i klädkammaren. Sedan är det träning på schemat såklart! 

egenodlad gurka till frukost ,


Egenodlad gurka på mackan ,

Fick med mig en gurka hem ifrån gurkplantan som pappa fick innan vi åkte till Mallorca. Den första skördade gurkan, men nu har de tydligen skördat två stycken till så att de också får smaka. Gurkplantorna som jag hade kvar hemma under resan mådde inte så bra när jag kom hem igen och alla tidigare påbörjade gurkor hade torkat ihop och desamma hände med alla de nedersta bladen. Men NU har mina älskade plantor lyckats tagit sig lite och som man ser på bilden i tidigare inlägg så börjar även MINA gurkor tjocka till sig för att bli redo för skörd! ÄNTLIGEN!
Förutom mina gurkplantor, tomatplantor och smultronplantor har jag nu även tryckt ner lite sockerärtor i jorden vilka försiktigt kikar upp sedan några dagar tillbaks. Hoppas de växer fort.

smultronblommor ,



Mina frösådda smultronplantor har fått sina första blommor.


växer så det knakar ,



Nu börjar mina gurkor ute på balkongen växa till sig.

Lyckad träning ,

Kom hem ifrån träningen, som för övrigt gick bättre än väntat, satte mig vid datorn och började skriva ner träningspasset jag kört samt hur det gick. Sedan kom åskan och jag kunde helt enkelt inte gå och duscha. Nu börjar det klarna upp lite ute och jag ska hoppa in i duschen så att jag blir ren och fräsch igen. Får se om jag tar bilen in till Falun (igen, har precis varit där och tränat) för att sitta tillsamman med Christian och hans kompisar på en uteservering(?) ett tag. Det är så tråkigt att vara hemma själv. Det är i alla fall friidrott på TV, lite kul, men däremot så missade jag 100m vilket är det som är roligast att kolla på.

Träningen som sagt gick bättre än väntat. Mycket glad jag är. Jag fick varken ont i knä eller lår(!) vilket gjorde mig glad. Hoppas en frisk kropp håller i sig så att jag kan träna ordentligt ett tag nu och kanske till och med tävla om två veckor.

Förutom träning så har jag varit och åkt gokart idag, vilket jag även gjorde för några veckor sedan. Det gick bättre idag, men även lite sämre. Jag körde på ca: 3sek. snabbare denna gång, men jag lyckades även köra fast ute i sanden. haha! Fick stå och vänta ett helt varv tills att Christian kom och drog min kära "bil" till banan igen. "Bilen" och jag var dock totalt täckta i sand. Inte mysigt.

RSS 2.0