julhandling?



Nu börjar det minsann närma sig jul (på riktigt), och det är dags att börja fundera på vad som ska/vad man vill handla hem till jul. Nu när jag har flyttat hemifrån och bor med min Christian så har jag numera ett eget boende att smycka till jul (även om jag kommer vara hemma i Lohärad på julafton) och jag satt idag och funderade på vad det var som behövdes (helt enkelt jag önskar) till lägenheten.

Några saker som jag skulle vilja handla hem är nya adventsljusstakar (tror inte de vi har är hela), en ljusstake för fyra ljus (första, andra, tredje & fjärde advent), en fin juldörrmatta, en julgransmatta, röda panelgardiner till vardagsrummet, en stor tomte som hälsar alla välkomna i hallen (men det kostar för mycket för tillfället så det får bli ett annat år), en amaryllis och ett balkongset med plastgranris&lampor.

Finns en hel del till saker som jag skulle vilja handla hem, men detta var ett litet urval där några av sakerna ligger högre upp på listan än andra. Får se vad, eller om det blir något alls av detta hemhandlat till i år.
Drömma kan man ju alltid!! :)


julstädning påbörjad?

Fick ett ryck idag och började städa lite på fönsterbrädet i köket och i samma veva började jag minsann tvätta fönstrena. Du läste rätt! Jag har putsat fönstrena idag. När jag bodde hemma försökte jag alltid slippa att tvätta mitt fönster för jag tyckte det var så tråkigt och omständigt, men idag kände jag faktiskt att det till och med var lite roligt. Det är mycket man har börjat tycka är roligare nu när man har flyttat till någe eget. Tycker det är helt underbart att ha det rent och fint, vilket till och med gör att det kan vara roligt att städa tidvis. Fixa och dona iordning saker, och ibland ta en storstädning i köket eller liknande. Är ju otroligt skönt när det är klart om inte annat och allt känns så rent och fint. Idag har jag i alla fall fixat fönstrena så de är rena och fina när det är dags att ställa dit adventsljusstakarna. Dock har jag fönstret i sovrummet kvar, får ta det imorgon.


fika ,



Sitter hemma i soffan och dricker en kopp te och äter en bit av rulltårtan jag bakade igår.
Väntar på att Christian ska vakna (har jobbat natt inatt). Har faktiskt pysslat lite med foto-boken som jag ska ge till mor & far och den börjar faktiskt nära sig klar. Kom på igår att jag måste ta tag i lite småsaker så det blir någe ordning igen. Bl.a. tänkte jag att jag kanske ska bli klar med foto-boken innan jag börjar pyssla med en massa annat.

Måste in till Falun idag också, och jag hoppas att jag får med mig min karl in så jag slipper åka själv.


julmusik, tomtar och doftljus .



Idag har jag broderat nr.2 av tomtarna, visst är de fina?
Jag har lyssnat på julmusik haft doftljus tända och suttit och broderat på mina tomtar, mycket mysigt.
Nu kanske alla tycker att det är lite tidigt för att lyssna på julmusik, men det är ju så mysigt med julmusik och jag längtar hela året efter att få lyssna på det. På söndag är det bara fyra veckor kvar till första advent för den delen.

Nu på kvällen har jag bakat en rulltårta (drömrulltårta), mycket mumsigt.
Jag har även kollat på Idol, där det var en i publiken som friade till sin sambo i direktsändning, jättefint!
Nu har jag inte mycket att göra. Är mest bara seg. jadu...


smycka din glöggflaska ,



Broderat flask-förkläde med tomte.
Fin dekroation till glöggflaskorna till jul.


Jag har lyckats bli klar med min lille brodering. Som ni ser skulle det bli en liten tomte, mycket söt.
Det är ett litet förkläde till julens glöggflaska och nu har jag bara tre stycken till som jag ska göra, det är i alla fall tre andra motiv vilket är skönt. Jag tycker om att brodera, men föredrar små motiv så de går fort att göra. Kommer kanske ge mig på något större motiv i framtiden då det finns så otroligt mycket fina broderingar att köpa, speciellt med julmotiv.

Dessa små förkläden tycker jag var hur fina som helst, och som den julfantast jag är kunde jag inte vara utan ett sött förkläde som får pryda glöggflaskorna som vi kommer ha hemma i år. Mycket jul ska det vara och varför inte då även smycka glöggflaskorna. Föresten så längtar jag så otroligt mycket tills de kvällar då man kan värma lite glögg och äta några pepparkakor och lyssna på underbar julmusik. Snart är det dags!!


pyssel ,



Nu har jag plockat fram broderingarna igen. Jag har några små saker jag ska göra innan jul och det är faktiskt inte så långt kvar dit, så idag kände jag att det var dags att börja så att man i alla fall är igång.
Vad det ska bli visar jag sen när det är klart.

Fick ett litet pysselsug idag och känner att jag faktiskt har lite småsaker att göra.
Längtar så otroligt mycket till jul och då det är dags med julstäd, pyntning och pyssel.
Tänk va gott och dricks glögg och äta pepparkakor. mums!

Fick lust att baka igår också, men kom på det lite för sent och affären hade stängt och vi hade inga ägg hemma. Vet dock inte riktigt vad jag vill baka(?) Längtar som sagt till jul & Lucia så att man kan börja baka bl.a. lussebullar. oh yes!


nytt ,



När jag och Christian var på IKEA i helgen köpte vi fyra kaffe/tekoppar.
Fina va? :)


någon storlek mindre ,



Jag lyckades krympa min kofta idag, är så arg.
Eller egentligen var det inte mitt fel, jag tvättade den i 30 grader vilket det stod att den skulle göras, och det är det jag alltid tvättat den i hemma i Lohärad. Helt enkelt är det vår tvättmaskins fel, numera tycker jag verkligen inte om den. Arg arg arg är vad jag är!


ordning&reda ,



Fint i Christians bra-å-ha-skåp.
Ska kanske köpa några till sådana där lådor.


uppdatering behövs ,

Jag kom precis på att det har varit lite dålig uppdatering här. De senaste dagarna har gått så fort, även fast helgen kändes otroligt lång. Mycket underligt.

Igår var jag i alla fall hemma hos Catherine och kollade på en massa förhäxad då våra karlar var iväg och plockade upp bryggan i Tansen. I lördags var jag också hemma hos Cat och då var även Julia där då alla våra karlar var in i Falun och härjade(?) Vi tittade på film medan vi snaskade på ostbågar, chips och cola. Sedan blev det även en hel del snack. Mycket mycket trevligt och ROLIGT!

IDAG har jag faktiskt fixat lite ordning i Christians "bra-å-ha-skåp" som finns i köket. Nu är det minsann lite ordning där inne, ska slänga upp en bild sen på hur fint jag har gjort det! :)
Får se om jag ska försöka sortera och städa lite mer efter lunch. Ska även se till o träna lite idag (slarvig har jag minsann varit med det), men ska helt klart komma igång o röra på mig igen nu när jag verkligen är helt frisk.
Nu måste jag dock äta något, är jättehungrig! :O

småsötatomtar ,



Jag och min bror var in på ICA Maxi för att handla lite till middagen ikväll (tunnbrödrulle blir det) och då hittade jag dessa två sötnosarna. Små söta tomtar, endast 5:-/st. Kunde helt enkelt inte låta bli. Var för billigt, och jag ska nog se till o inhandla några till då det fanns flera olika varianter på dessa.

Eftersom jag inte hade ätit någon lunch idag plockade vi med oss mat ifrån McDonalds hem, oops!


finbesök ,



Idag ska jag hämta min storebror vid tågstationen i Falun,
han ska nämligen komma på besök under dagen idag, samt låna vår soffa att sova på tills imorgon.


Tidig middag, eller var det sen lunch?


God sallad till lunch/middag.

Blev tidig middag idag, eller kanske sen lunch(?) Hur som smakade det väldigt bra med en ost&skinksallad. Mums!
Eftersom det blev tidig middag idag tog vi lite kvällsfika i form av varma mackor, mums (igen).

Nu sitter jag är och väntar på att klockan ska bli 22 så att True blood börjar.
Älskling min har gått och lagt sig då det är dags för arbete imorgon igen. Jag ska själv försöka ta mig upp i tid imorgon och göra lite nytta. Vore bra kanske.
Sedan kommer faktiskt min storebror på besök under morgondagen, då han tänkte låna vår soffa att sova på natten till fredag. Helt okej för mig.

Försten blev det ingen träning för mig idag. Blåsan i munnen fick mig att känna mig sjuk (+ att jag var otroligt trött i kroppen under eftermiddagen efter maten) och jag sov i ungefär 2 timmar för att slippa tänka på den ilande känslan i munnen och tänderna. Nu mår jag lite bättre. Blåsan gör fortfarande ont och jag hoppas det är bättre med den imorgon. hoppas hoppas hoppas!


fortsättning ,

Inge roligt väder idag heller, gårdagens dimma ligger delvis kvar och det är en riktigt inne-titta-på-film-dag idag måste jag säga. Jag och Christian ska i alla fall åka in en sväng till Falun för att kika lite på bl.a. krukor till våra fina gröna växter. Vet dock inte om vi ska handla någon idag, men man kan alltid titta och se ut något (så kommer man hemifrån lite också). Imorse var jag riiiktigt seg och det var otroligt skönt att sova och ligga kvar i sängen och dra sig lite, vilket resulterade i att jag inte klev upp förens kl10 eller strax därefter. Har i alla fall diskat och skrubbat av diskbänken ordentligt, så nu är det minsann rent.

Tänkte att jag skulle försöka träna idag, känns hyffsat i kroppen idag och kanske ska ge mig på ett litet lätt pass och se vad min förkylning säger om det. Hoppas kunna komma igång med träningen ordentligt igen.

inte sjuk - inte frisk (?)

Imorse var jag iväg en stund till Falun, men sedan har det inte hänt mycket idag. Mår inge vidare, är väl inte direkt sjuk men känner mig inte heller frisk. Har även en blåsa i munnen, precis i mitten på underläppen och denna blåsa göra så att det ilar i tänderna (svårt att förklara, men det är sjuuukt jobbigt och obehagligt). Orkar inte med den längre, så ont också, vilket gör det jobbigt att äta och jag är i stort sätt inte sugen på någon mat alls.
Ingen träning idag alltså.

För tillfället sitter jag och tittar på TV, Desperate housewives (mitt favoritprogram på TV just nu) och efter detta kom jag även på att de nya avsnitten av "Christine" går, vilket jag tycker är så otroligt roligt.
Christian är borta hos Björnar tror jag. Han orkar inte med mig och mitt TV-tittande, så då smiter han härifrån en liten stund.

Föresten, jag längtar så otroligt mycket till julafton.
Eller i alla fall till första advent, då allt mysigt med julen börjar.

överraskning i form av palm ,



Denna kom älskling hem med till mig idag.

Imorse åkte Christian iväg till Borlänge en sväng medan jag stannade hemma, då jag hade lite saker jag var tvungen att göra. Fick ett sms av min kära att han troligen skulle ha en liten överraskning med sig hem till mig.
Och minsann, det hade han! En liten söt palm som ska smycka vårt hem.
Blev så glad eftersom jag älskar blommor och gröna växter. Så nu har vi en fikus o en palm. Perfekt!
Nästa gång får vi inhandla fina krukor till de båda. Jag ska även se till o vara duktig och plantera om den nya palmen så att den får en större kruka att växa sig stor i.

Nu börjar det minsann bli dags för matlagning.


middagen är serverad ,



Dagens middag. mumma!


solen har hittat hit igen ,


Mysig höstdag.

Igår var en typisk höstdag med regn och rusk, kallt och blött.
Imorse vaknade jag däremot och såg till min glädje att det fina höstvädret var tillbaka, blå himmel och strålande sol (nu har det dock dykt upp lite moln igen, men det gör inte så mycket). Måste säga att vi har haft ett otroligt fint höstväder här uppe i Falun/Grycksbo med mycket sol och värme.
Hoppas det håller i sig ett tag till innan snön kommer. Är väl bara en tidsfråga innan den första snön faller här med.

Har precis varit ute och tränat. Sprungit en massa 20sekunders "intervaller", mycket tungt då man var sjuk hela förra veckan. Kom igång och tränade tisdags efter min förkylning. Tränade dock inte igår eller i torsdags då det blev lite tidsbrist, och tänkte därför köra ett dubbelpass idag. Får se hur det blir för jag kände mig väldigt tjock i halsen nu efter jag har varit ute o sprungit. Det visar sig.


fikus ,



Nu har vi en grön växt här hemma, så mysigt.
Vi hittade en fikus till mycket mycket bra pris på citygross idag. perfekt!
De hade mycket andra fina gröna växter, stora och små, till bra priser. Skulle vilja handla en hel hög, men det får helt enkelt bli en annan gång. Är otroligt glad över vår stora gröna fikus nu i alla fall. Det saknas bara en kruka till den, vilket vi får leta efter på plantagen eller något.


rules by mary .



Jag fick ett skärp som jag ville ha av älskling igår, han är så snäll!


regntävlingen ,



Hittade en bild ifrån tävlingen då det vräkte ner regn på oss.
Det blev vattenpölar på banan på några ynka sekunder.
2007 tror jag det var(?)


sommaren år tvåtusensju ,


yes, Desirée Andersson var namnet .


dagen ,

Lite uppdatering. Idag har jag tillbringat en stor del av dagen hemma hos Catherine där vi har tittat på Förhäxad och har nu tittat klart på säsong 2, vilket betyder att nästa gång vi slår oss ner framför TVn är det dags för säsong 3 (av totalt 8st säsonger).

För övrigt så är jag i stort sätt frisk ifrån min förkylning, så imorgon ska jag kasta mig in i träningen igen. Det på minsann på tiden, och nu ska jag se till att sköta min träning och min kost. Nu gäller det!

fönsterfint ,



Nu äntligen har det kommit upp gardiner i fönstret i sovrummet.



När jag åkte hem ifrån Lohärad denna gång kom jag minsann ihåg att ta med mig gardinkrokarna som jag hade köpt, så nu är det gardinfint i sovrummet också. Blev faktiskt stor skillnad, jag gillar det! 

För övrigt så var jag hemma hos Catherine igår och kollade på Förhäxad. Vi lyxade även till det och hämtade mat ifrån Tzatziki. MUMMA!! för att sedan kolla på lite mer förhäxad och sedan sitta o prata om allt mellan himmel och jord. MYCKET TREVLIGT!

Nu sitter jag här och dricker mitt te och äter några mumsmums (ojdå) och tittar på TV4, nyhetsmorgon.
Ska fråga Cat om vi kanske ska fortsätta med vårt Förhäxadmaraton eftersom våra karlar är på jobbet till och med kl:18.00.


på G ,

Om ungefär en halvtimme så är jag och mor på G mot Uppsala där jag ska hoppa på mitt tåg mot Falun (efter ett byte i Borlänge). I Falun är Cat så snäll och hämtar mig eftersom karln min jobbar eftermiddag och slutar först kl22. Väl hemma i Grycksbo blir det troligen att stanna hos den trevliga grannen som hämtat mig för ett eller två Förhäxadavsnitt(?) Det ska bli skönt att komma hem igen, och då blir jag minsann hemma ett tag innan jag åker iväg på fler äventyr neråt i landet.

Appråpå "på G" så var minsann jag och Jessica och käkade på resturangen "På G" här i Norrtälje igår. Det var mycket trevligt. Vi båda åt "Toast Biff" eller vad det hette, vilket smakade väldigt bra. Vi satt där jättelänge och snackade, då vi har mycket att prata om eftersom vi inte ses så ofta. Nu får det däremot bli ändring på att ses en gång i halvåret/året och ses lite oftare, är ju så otroligt TREVLIGT!

Norrtälje marknad ,


Handlade strumpor på Norrtäljemarknaden igår.

Marknaden är till för att köpa marknadsgodis och strumpor. Det skulle nog många svara om du frågade dem. Vissa saker är det tradition att man köper på markanden, samt att det kan vara trevligt att träffa alla människor. Mycket mer är det inte, men det kan ju vara för att marknaden inte är lika trevlig nu när den sedan några år är i hamnen istället för inne i staden, vilket var mycket mysigare. I alla fall, jag köpte strumpor igår!

Mycket trevligt var det även att träffa Louise och Matilda. Ska träffa Louise ungefär en timme idag också, men sedan blir det fika med Jessica, otroligt trevligt då det (åter igen) var mycket länge sedan jag träffade henne.
Imorgon beger jag mig hem till Grycksbo igen. Ska kolla på tågbiljetter idag och se hur jag lyckas pussla ihop allt.

Föresten så brann ett hus upp här i Lohärad igår, japp.. endast ett par hundra meter härifrån.
Jag var inte hemma när det hände, men huset var helt och håller övertänt och gick inte att rädda, så det är inte mycket kvar där nu heller.


tågbiljetter ,

Biljetten är bokad och kl:17.32 går tåget mot Uppsala. I uppsala blir jag hämtad av min mor, de är ju för snälla som åker och hämtar mig där så jag slipper den långa resan genom Stockholm hem till Norrtälje. Det ska bli trevligt att komma hem till Lohärad lite igen, även om jag kommer sakna min karl här hemma. Imorgon är det marknaden i Norrtälje som jag tänkte ta en liten sväng på, och jag hoppas bara att min förkylning inte kommer bli värre. Det blir ett kort besök, men jag hoppas i alla fall att jag hinner träffa några trevliga personer. För övrigt har jag varit riktigt duktig och bokat en tågbiljett till den 23/12 så att jag kommer ut till Lohärad till julafton. Här är man ute i tid!

Ikväll är det föresten säsongspremiär för "Desperate Housewives", vilket jag har längtat efter. Förhoppningsvis kommer jag hem till Lohärad precis lagom till kl:21.00 så att jag kan slå mig ner framför TV:n.

sjukling(?)



Hittade denna bild ifrån då vi var i Göteborg på världsungdomsspelen i somras.
Jag kunde som sagt var inte tävla då, men det var i alla fall trevligt och VARMT! Nu är det allt annat än varm ute och jag väntar bara på att första snön ska komma här i Falun/Grycksbo. Saknar faktiskt värmen, speciellt när det kommer till träning. Man måste ta på sig så mycket kläder när man ska träna ute nu.
Samtidigt längtar jag till snön och julafton, otroligt mysigt.

Föresten så håller jag på att bli sjuk, tror jag i alla fall, mår inte tipptopp för tillfället och igårkväll mådde jag inte heller någe vidare. Därmed blir det inte någe träning förens jag mår bra igen. skit!


Rättviksmarknad .


Marknadsnougat ifrån marknaden i Rättvik .

Jag, Christian och Tim har precis kommit hem efter en tur på marknaden i Rättvik. En jättemarknad som pågår under hela helgen, och vi passade på att ta en vända och kika vad som fanns idag. Synd var det bara att det var så jääkla kallt att man inte ville vara kvar allt för länge. Jag tycker det brukar vara samma, samma, samma på marknader (men tycker fortfarande väldigt mycket om att gå på marknader), men idag tycker jag faktiskt att det fanns lite o titta på och till och med sådant man kan tänka sig köpa (om man hade någe pengar + om man hade varit bättre klädd och orkat kolla närmare på allt).

Med mig hem fick jag i alla fall MARKNADSNOUGAT & en rem
+ att det blev en färsk varm munk på plats.
mumma!

Nästa vecka ska jag åter åka hem till Lohärad för att sedan vandra lite på marknaden i Norrtälje också,
har gjort det i alla mina år (21år), så ska minsann hem o ta en titt i år igen.
Dock är den inte ens nära på så stor som i Rättvik, men det är ju Norrtälje. Måste titta förbi och kanske fylla på med lite mer marknadsnougat o någon rem.


placeringskorthållare (?)



Hittade dessa underbara små skornabluebox.se. Perfekt att ha och sätta små placeringskort i, eller kanske små minneslappar som man kan ställa lite där det behövs. Jag gillar de verkligen och skulle gärna vilja klicka hem dem, men får vänta på bättre tider.

Imorgon blir det i alla fall en snabbtitt ner på Rättviksmarknaden. Ohyeah!


kvalfinal Idol 2009 .



Ikväll är det kvalfinal i Idol 2009, kl:20.00 i TV4 (vilket troligen de flesta redan är medvetna om)
Jag har en favorit inför kvällen, Tove. 16år och riktigt duktig. Hon har sin stil, gillar den.
Hennes rörelser på scen påminner väldigt mycket om en viss Sebastian ifrån Idol 2005.
Eller vad säger ni, ni som har sett de båda?


Kommer sitta bänkad framför TVn kl:20.00 ikväll helt enkelt.


Snövit och de sju dvärgarna ,



Idag den 1:a oktober är det release för den 1:a Disneyklassikern "Snövit och de sju dvärgarna".
Om man (som jag) samlar på sig alla Disneys klassiker på DVD så är det ju denna som är roligast att ha, eftersom den är nr.1, redan 1937 gjordes den.

Jag fick en trevlig överaskning imorse då älskling min kom in med ett litet paket till mig,
och i detta paket låg just denna film. Så glad jag blev!!
Han hade bokat den för länge länge sedan, och idag på releasedatumet ramlade den in genom brevinkastet.
TACK!! <3


RSS 2.0