städdag (?)

Igår var vi som sagt på bio, Inglourious Basterds av Quentin Tarantino, vilket man tydligt märkte. Jag tycker i alla fall att filmen var bra, helt klart sevärd. Var otroligt trevligt att vara på bio igen, jag är ju en riktig bio-människa medan min karl är totalt motsatsen och verkligen inte tycker om att gå på bio. Tycker därför det var väldigt gulligt att offra sig lite och gå på bio tillsammans med mig. Sedan var även Björnar och Catherine med, mycket trevligt.

Här hemma i lägenheten är det allt annat än städat kan jag tala om, och imorgon får vi besök av Tim (christians kompis ifrån stockholm) vilket betyder att denna dag blir en städdag(?)!! Själv sitter jag hemma lite halvseg och väntar på att Christian ska komma hem igen, vilket jag inte vet när han gör. Jag hoppas verkligen snart!
Har mensvärk(!) hatar och är otroligt trött. Har dock sovit lite på soffan nu så har blivit lite piggare. Träning senare, men funderar på om jag ska försöka ta mig iväg och träna sen när Christian ska iväg på övning. yes!

biokväll ,

Inglourious Basterds


Ikväll är det biokväll. Var otroligt länge sedan jag var på bio faktiskt, så det ska bli mycket trevligt att gå på bio igen. Jag & Christian + Björnar & Catherine ska iväg och se Inglourious Basterds här i Falun. yey!

Något lite mindre roligt är att jag har haft ont i huvudet och haft lite problem med halsen, tror dock inte det är någe illa eftersom det redan början kännas bättre och jag känner mig faktiskt frisk förutom att jag är otroligt seg bara. MEN det blir ingen träning för mig idag, utan tar en vilodag utifall så det inte blir värre. Träning får det bli imorgon istället. Ska försöka ta mig ut på en liten vandring i byn i alla fall.

kandeeshop.se

Läste igår ett inlägg om att bloggaren Kan Dee (Sandra) har öppnat sin Internetbutik, där hennes verk är samlade. Otroligt fina motiv måste jag säga och är själv sugen på att införskaffa ett linne därifrån.
Gå in på sidan och kika själv.
(Klicka på bilden för att komma till sidan)


Kan Dee Shop. Bloggaren Kan Dee (Sandra) har öppnat sin Internetbutik.

www.KANDEESHOP.se

åter i Grycksbo ,

Så var jag åter hemma i lägenheten igen. Tyvärr så är inte älskling min hemma eftersom han jobbar inatt så jag får träffa honom först imorgonbitti när han slutar jobbet. Längtar!

Igår firades Louise som fyllde 18 år, och det blev utgång för hela slanten. Det var mycket trevligt, med mycket trevligt sällskap. Träffade en massa vänner som det var läänge sedan man träffade. Mycket lyckad kväll måste jag säga.

Idag åt jag (tillslut) på McDonalds, vilket var väldigt gott eftersom jag var vääldigt hungrig.

Nu är jag istället väldigt trött och tänker minsann göra mig klar för att sova, borsta tänderna! Sedan ska jag krypa ner under mitt täcka, somna och sova för att sedan vakna upp tillsammans med min kära igen. Mys!

FarmVille



Ja, nu har jag också fallit i fällan och spelar FarmVille på Facebook. Sorgligt men roligt, dock har jag inte kommit så långt då jag precis började och det är lite svårt att förstå sig på allt på en gång.
Men titta så söt min lille Farm-flicka är, samt den söte lille kon jag adopterade.
Nu behöver jag bara lite grannar, tyvärr så har två av mina kära vänner redan nekat. TASKIGT!


färsk frukt ,



har ätit Björnbär ifrån busken ute på gården ,
hittade även ett moget plommon under plommonträdet.

Det är ju så underbart att äta frukt och bär som växer fritt på buskar och träd. Nu när jag är här hemma i Lohärad finns det lite frukt och bär som växer ute på gården. Synd bara att jag inte kan äta äpplen, men ska nog sno med mig några hem till Grycksbo så kan man baka en äppelkaka. mums!
När jag flyttar till ett hus med tomt så ska jag minsann ha alla möjliga frukter och bär som växer där.


uppdatering ,

Jag har precis varit ute och spelat kubb med mina bröder. Nu är det dags för lunch och efter det blir det träning.
Ikväll går föresten True blood som jag inte kommer missa, och bättre upp är att jag får sällskap framför TVn idag. yey!

juletider(?)

Nu kan du hitta julklappspapper och dylikt för julklappsinslagningen på Rusta (Norrtälje).
Tidigt för det? Lite kanske!


Jag och mamma var in på Rusta idag när vi var i Norrtälje och jominsann julklappspapper fanns nu att köpa. Jag och mamma (som båda tycker väldigt mycket om julen) tycker det är LITE tidigt att börja med detta redan. Har för mig att Rusta var tidiga med alla julsaker även förra året, men i år känns det som om det kommer ännu tidigare. Man kan väl i alla fall vänta till mitten på oktober. Eller?

filmkväll ,



vi, familjen, har precis kollat på denna.
Väldigt söt faktiskt! :)


höstfint ,


Härliga höstfärger i solnedgången ,

Idag var jag och kollade mitt knä som har spökat lite under hela sommaren. Nu var det ju så att det inte finns något man direkt kan göra åt det, men det är i alla fall inget "farligt". Får se om det börjar göra så där otroligt ont igen för då kanske det blir en till undersökning. Hoppas jag klarar mig!

Annars idag har jag och mor min varit och kikat i butikerna i Norrtälje. Jag skulle köpa mig strumpbyxor på H&M, men INTE det inte, där fanns visst inte de jag vill ha. Får åka in till Falun sen när jag kommer hem istället.
Tog en fika, trevligt trevligt. Sedan kollade vi på en rad andra saker. Jag har kommit fram till att jag vill ha en dunväst till hösten. Om jag någonsin får pengar till det får jag vänta o se.

En sak som jag lade märke till är att det är otroligt tråkiga blomlådor i Norrtäljestad detta år, då det är nya som fixar iordning dessa. När jag var med och hjälpte min far med detta var det minsann annat.
Sen funderar jag fortfarande hur det kan vara nödvändigt med TVÅ stycken apotek i den lille staden + ett vid sjukhuset. För övrigt hade en del butiker stängt ner och andra flyttat till nya lokaler. Där ser man.

När jag kom hem igen tränade jag lite tillsammans med mina bröder. Nu är jag allt igång med den nya träningen, vilket behövs! Imorgon blir det en till träning med storebror.

Nu ska jag försöka få hela familjen att kolla på film igen.
Kollade faktiskt på film igår, mycket trevligt! :)


desiree andersson ,



jag - 2007
foto: modelhouse


Gammaldags Jul ,


Tallrikar, Gammaldags Jul


Koppar, Disney Jul


Här är bilder på mammas nya servis.
Just nu har hon bara några delar, men i slutet på september kommer det en massa till tallrikar och annat fint hem till Lohärad. Så otroligt fina.


grilla ,



Idag ska vi grilla, helt underbart gott.

Längtar till middagen. Grillen är tänd och jag hoppas att vi snart kan börja grilla för jag är superduper hungrig.
Det ska bli så gott med mat & speciellt grillat. En stor favorit.
Sen om två timmar ska jag kolla på Top model 12. yey!


söndag på landet ,

Vackert höstväder hemma i Lohärad .


Lohärad, here I come!

Om ca:15min ska Christian skjussa in mig till Falun och tåget mot uppsala (efter ett byte i borlänge). Sedan blir jag som sagt hämtad av min far för att sedan åka vidare hem till härliga Lohärad.

Kommer sakna min karl och lägenheten, men kommer ju hem snart igen.

solstråle ,

Så var i alla fall en del av träningen avklarad. Tänkte att jag kör den sista delen på gymmet med Christian. Sitter nu och väntar på att karln min ska komma hem, men det är fortfarande mer än 1 timme innan han slutar på jobbet. Har i alla fall diskat och håller på o tvättar lite, samt att jag har packat en del av det jag ska ha med mig till Lohärad redan (resten av packningen kan jag inte packa ner förens efter träningen och dusch). Kommer troligen glömma något, det gör man alltid. Som tur är att jag inte ska vara borta så länge, tror jag.

Föresten så fick jag INTE mitt packet igår.
Kanske är som du säger Catherine, packet med adressen Grycksbo har en viss förmåga av att försvinna(?)
Hoppas det kommer på måndag istället, får ringa Christian och fråga då.

godermorgon ,


Frukost framför TV:n

Idag skiner solen igen, otroligt trevligt då jag ska ta mig ut och träna lite om en timme ungefär. Får se om det till och med då blir dubbelpass idag då jag kanske ska följa med Christian till gymmet också.
Sen kl:17.24 bär det av mot uppsala där min far kommer och hämtar mig. Jo, jag ska hem till härliga Lohärad och hälsa på lite. Får se hur länge det blir, men troligen inte så länge. Får nog åka på två-tre resor tätt inpå istället. Måste ta tag i lite saker här hemma i Grycksbo/Falun också.


i väntan ,

Har flera dagar väntat på att ett paket ska hoppa in genom brevinkastet, dock har det inte kommit något ännu men hoppas på att det kommer imorgon istället. Om jag till min lycka för mitt paket imorgon, som för den delen innehåller pärlor, ska jag kanske ta och göra mig något eller några smycken. Är på tiden tycker jag allt.

återanvändning ,



Idag gjorde jag rent ljusglasen ifrån gammalt stearin. De är från början doftljus ifrån IKEA som jag och Christian köpte för länge sedan. De hade brunnit ut och idag såg jag till att få bort det gamla stearinet och sedan diskade jag ur de. Nu har jag tre nya ljuslyktor som jag har satt ner vaniljdoftande värmeljus i.
Fint va? :)


höstmorgon ,



Nu är det höst, helt klart! Idag ser det däremot ut att blir en ganska solig och fin dag, men jag kan ju tala om att det minsann inte är någon sommarvärme längre. Nej, igår när det var soligt och fint på eftermiddagen var det minsann inte varmt. Sommarjacka på och fortfarande tränger sig höstkylan in mot huden.

Lite mysigt är det i och för sig. Nu börjar det bli dags för tända ljus, lite varmare mysigare kläder och ännu mer TV-tittande(?)


TV-NÖRD!


jag använde ansiktsmask tidigare idag.

Efter att ha tittat på TV en stor del av dagen börjar nu det sista programmet för kvällen.
True blood på svt1. Sedan ska jag minsann gå o sova.
Hörde dock att Heroes går på TV4 senare, vet dock inte vad de är för avsnitt eller om jag ens orkar kolla på det. Börjar faktiskt bli ganska trött.

Någon som vet om det är fortsättningen på Heroes ifrån då det gick på TV4 förut?


mat hemma ,


Idag stod det köttbullar&pasta på matlistan men jag var ju då inte ALLS sugen på detta till middag,
istället blev det hamburgare och egengjorda pommes. Yepp, jag skalade och skivade upp stavar av potatis vi hade hemma. Duktigt va ;)

Nu har älskling gått och lagt sig, eftersom han ska upp tidigt och jobba imorgon, och jag sitter och slötittar på TV. Kl:22 börjar ju True Blood, vilket jag inte kan missa!

Blev så otroligt sugen på godis efter maten, ville ha det så mycket att man nästan blir sur och irriterad. Men inget godis har jag ätit, även om jag fortfarande är otroligt otroligt sugen på det. usch!
Har inget godis hemma, så får helt enkelt vara utan.

Idag har jag faktiskt städat och tvättat. Yes, nu är nästan all smutstvätt tvättad.
Får se vad morgondagen bjuder på.


fotoboken ,


fotoboken med bilden ifrån jul&nyår-08 som jag gör till mor&far.

Funderade ett tag och jag skulle sätta mig och pyssla lite, men det blev inte så. Behöver mer nyårsinspirerat material. Får helt enkelt ta det en annan dag. Pratade lite med mor min i telefon istället.
Snart ska jag åka hem och hälsa på lite, i helgen åker jag. Det ska bli trevligt. Vet dock inte hur länge jag stannar ännu, eftersom det beror lite på. Kan hända att jag stannar en vecka, men då kommer jag sakna min Christian otroligt mycket istället. Så får se hur det blir.


Nu tänkte jag att jag skulle få med mig älskling på en liten promenad i det fina vädret. Hoppas höstvärmen håller i sig några dagar till. Det är så otroligt härligt.


chorizoröra till middag ,

Jag håller för tillfället på att laga mat. Till middag idag blir det min chorizoröra, mycket gott och enkelt att göra. Blir nog lite mycket mat, men det är bra för då blir det en lunchlåda också. Kanon!
Christian ligger och sover lite, jag får helt enkelt gå och väcka honom när maten är klar.

Nu ska jag fortsätta laga mat.


Lunchtid ,

Ska precis laga pannkakor till lunch, börjar bli så otroligt hungrig och har tänkt på pannkakor till lunch länge nu. SÅ idag blir det minsann det. Christian är borta och jobbar lite idag, men han ska väl sluta om en timme eller två. Senare ska vi åka in till jysk tillsammans med Björnar och Catherine (hörde jag när jag pratade med min karl för ett litet tag sedan). Jag och min älskling ska i alla fall kolla på en ny bäddmadrass, vilket verkligen behövs. Skulle även behöva nya kuddar, men det blir troligen vid ett annat tillfälle. Nej, nu ska jag steka pannkakor.

dekorera ,

 

När jag städade lite idag hittade jag tavlor som jag hade på väggen hemma i mitt rum i Lohärad.
Jag och Christian bestämde oss för att hänga upp de i hallen mellan de två dörrarna. Det blev faktiskt lite mer liv i rummet.


. Royal Pains .

 

Sitter och tittar på de två första avsnitten av Royal Pains, en ny serie på TV3, som det har gått mycket reklam om den senaste tiden och jag har hela tiden tyckt att serien verkar bra. Nu när jag har sett de två första avsnitten kan jag inte heller säga att jag trodde fel, den är riktigt bra (i alla fall de första två avsnitten). Titta på den!
Den går på lördagar kl21.oo

Om du missade seriestarten med dubbelavsnitt idag kan du se de redan IMORGON igen då de går i repris kl:17.00 & kl:18.00 på TV3. (alltså söndag 13/9)


shoppaholic(?)

Jag måste bara säga att jag hittade så mycket kläder och saker som jag vill ha idag. Tittade även på matskål och koppel till min hund som jag inte har. Det är kanske tur att jag inte har någe pengar, för hade jag haft pengar pengar pengar idag hade jag garanterat agerat shoppaholic dagen till ära.
Hittade bl.a. jeansleggings, strumpbyxor, stövlar, skor, väst, med mycket mycket mer. Var ju även in på IKEA, vill införskaffa en hel hög med saker till lägenheten.

aj.k.e.a

Igår var det fullt upp. Först på morgonen gick vi upp och gjorde oss iordning för att åka iväg till IKEA i Gävle tillsammans med Björnar och Catherine. Vi åkte iväg, efter lite småproblem. Vi skulle till IKEA i Gävle som sagt, men vi hamnade i Kupolen Borlänge (???!!!). Klockrent!


Idag ska vi helt enkelt göra ett nytt försök med att åka till IKEA.
Igår blev det istället lite shopping på Kupolen, dock inte av mig men jag var med och kikade lite.
+ att jag och Christian åt på Tacobar, muumsigt!

På kvällen sen blev vi minsann bjudna på mat av herr Björnar och då åt jag en rullkebab ifrån Bjurs, jomenvisst det gjorde jag. Sedan kollade vi på idol, och efter det spelade vi skissa&gissa. Supertrevligt och roligt!

Nej, nu måste jag äta frukost och göra mig iordning. Kl10 ska vi åka iväg till IKEA, IKEA. Ja, IKEA inget annat ;)


fin torsdagsmorgon ,

GOD MORGON! Jominsann Desirée är vaken. Jag funderade lite på när jag senast var uppe så här tidigt och kan inte komma på när (det var helt enkelt länge sedan). Nu ska jag äta frukost och sedan göra mig iordning. Sedan hoppar jag in i bilen och brummar iväg.

Nu är det inte långt kvar tills jag ska åka hem till Lohärad heller. Ungefär en vecka. Det ska bli väldigt trevligt. Vet dock inte hur länge jag blir kvar än, men det visar sig.

TV-kväll ,

Har precis suttit och kollat på Idol,
och nu börjar True blood. så bra!


09.09.2009

Idag är det alltså den 9 september 2009, helt enkelt den 9.9.09! Där ser man. Dock händer det inte någe mycket mer speciellt med dagen än så. Ska snart ta på mig träningskläderna för att göra ett försök på träning. Har inte varit så bra dagar tidigare i veckan, men får se om jag lyckas kämpa mig igenom ett träningspass idag i alla fall.

I övrigt har det varit en mycket fin dag, tyvärr så är man ju så seg och sitter bara framför TVn hela dagen ändå. Värdelöst. Nej, jag får nog ta och skaffa mig ett liv ;)

Ikväll blir det föresten mer TV! (bra komiskt)
True blood och innan det ska jag väl glo på Idol(?)

ordning(?)

Idag har inte varit en så där jättebra dag. Har, efter jag ätit, fått lite tungt o andas (svårt att förklara så inge mer om det). Så idag har det inte heller blivit någon träning, utan hoppas på en bättre dag imorgon då jag ska ta på mig träningskläderna och komma igång med den nya träningen, JA!

 

Just nu sitter jag hemma och glor på TV, Christian har åkt till jobbet. Jag har inte ätit någon middag ännu, som tur är åt jag en ganska bra lunch i alla fall. Nu när jag tänkte ta mig något att äta, visade det sig att det inte fanns något enkelt att laga iordning. Blev sugen på pannkakor, MEN ingen mjölk. Har fått i mig en smörgås, MEN nu är smöret slut. Falukorven jag tänkte äta till middag tidigare idag hade gått ut i datum för några dagar sedan (ojdå).

 

Imorgon blir det rensning av kylskåpet så att det blir lite ordning där igen. Sedan är det till att städa och diska lite också. Yepp, nu ska det bli ordning igen. Go kväll!


god natt ,

Känner att jag börjar bli otroligt trött. Christian jobbar natt, men om jag går och sover nu så blir det snart morgon igen och älskling min är åter hemma.

Nu vandrar jag vidare till sängen. GOD NATT!

nyheter i fönstret ,


Levande sten


Grön miniväxt, som ska växa sig stor och fin.

 

Christian och jag åkte iväg till handelsträdgården här i Grycksbo och fick med oss två små växter hem som får smycka fönstrena.
Den lilla gröna växten ska få sig en kruka senare också, så kanske den får flytta ifrån fönstret.


solsken ,

Goder eftermiddag allihop. Idag har varit en otroligt seg morgon. Jag gick upp och åt, tillslut, frukost, sedan somnade jag på soffan(!). Till min glädje så var molnen i stort sätt borta och solen smyckade himlen när jag vaknade igen. UNDERBART! Idag ska jag börja med min träning (mördarträning?) som ska göra mig i toppform till vinterns tävlingar (igen). Hoppas att jag slipper skadan denna vinter. Jag vet inte riktigt när jag ska lyckas ta mig iväg och träna dock, är lite svårt att ta sig iväg på första träningen + att det är ett backpass så jag måste hitta en bra backe här i närheten(?).

Dags för ny matlista också för den delen, ska kanske sätta mig och skriva den på en gång.

dags för film ,

Nu ska jag och älskling kolla på film tillsammans, "TAKEN" blir det.

förhäxade ,

Förhäxad säsong 1

 

Igår blev det lite dålig uppdatering efter min joggingrunda, detta var för att jag tillbringade eftermiddagen och kvällen hemma hos Catherine. Vi gjorde bakpotatis till middag (mycket gott) och så tittade vi på några till avsnitt av Förhäxad. Snart är vi faktiskt klara med säsong 1 och vi får istället kasta oss på säsong 2.
Mycket trevligt var det.

Idag jobbar Christian förmiddag 12-timmars, vilket betyder att han inte slutar förens kl18 "/
Vad ska jag äta för lunch idag då?


precis ,

För nu sticker jag iväg på min lilla joggingtur. See ya!

kycklingsallad ,

Nu har jag ätit min sallad, mumsigt.

Pasta+kycklingsallad med grönsaker och krutonger.

Riktigt fräscht och gott + att det är enkelt att göra.

Tänkte sätta mig och jobba lite på fotoboken nu och se om jag lyckas få den klar snart.
Samtidigt kommer jag väl slötitta lite på TV, vilket det har blivit mycket av.

Skulle gå ut och springa men det är så otroligt ruggigt väder. Tyvärr tror jag att jag väntar med träningen tills imorgon (exakt det man inte ska göra).
Ikväll ska jag gå hem till Catherine för att titta på förhäxad, vilket kommer bli mycket trevligt!


krutonger ,


För jag har minsann gjort egna krutonger (inte så svårt men i alla fall) som jag ska ha till min goda pasta+kycklingsallad.

prickar ,

Har suttit och pysslat lite med fotoboken till min mor&far. Köpte ett nytt limstift (eller Christian köpte ett till mig) men det visade sig att det tog slut vääldigt snabbt och nu sitter jag här utan lim igen och lägger därmed ner pysslandet för dagen.

Börjar bli lite hungrig igen, men vet inte riktigt vad jag ska äta. Det står lax & potatis på matlistan men jag var verkligen inte sugen på det + att vi inte har ngn potatis hemma. Får helt enkelt komma på något annat.


kvällen ,

Så var det kväll igen och det dröjer bara 1½ timme tills Christian kommer hem. Fick dock reda på igår att han måste jobba tre stycken eftermiddagar till vilket är lite tråkigt då man är ensam hemma hela dagen då.

Har precis lagat iordning lite mat, veg.schnitzel och lite pommes. Ikväll går föresten det andra avsnittet av true blood, kl22 på svt1, vilket jag kommer sitta bänkad framför. Annars har inte så mycket hänt idag, har pysslat lite.

Nej, nu ska jag äta min mat.

åtta stycken små bebisar samtidigt ,

Nu tänker jag kolla på dokumentären om åttlingmammans otroliga liv. Jag skulle tycka att det var mycket att få tvillingar och ha två stycken små bebisar samtidigt.

RSS 2.0