bebismage

Insåg igår att det börjar synas ganska så tydligt att det bor en bebis i min mage.


barnvagn

Idag har jag och älskling varit och beställt barnvagn. Det är en Emmaljunga sittvagn som vi har köpt till en liggkorg till. Tror det kommer bli riktigt bra. Liggkorgen blev en svart med gröna detaljer, och sittvagnen blev i samma modell men med detaljer i orange istället, och sen ett svart chassi. I både sittdelen och liggdelen är det ett vitt innertyg med små får på. Jättegulligt. Nu längtar jag efter vår lille prinsessa, som för övrigt är väldigt aktiv i magen. Nu syns det bara mer och mer utanpå magen när hon får för sig att sparka och snurra runt.


v.25



v.25 (24+4)

 

Lilltjejen har det fint i magen och sparkar och har sig flera gånger om dagen. Lite extra roligt nu när man kan se hela magen röra på sig när hon är som mest aktiv.


är det inte sommar snart?

Igår var jag så sjukt sugen på jordgubbar. Då ser jag i reklam från City Gross att de säljer jordgubbar för 10:- Jag lyckas lura med mig Christian dit och då är jordgubbarna SLUT. Stor besvikelse. Längtar så otroligt mycket efter sommaren nu, och allt som väntar framöver.


Bianca bon Jovi

Underbara älskade Bianca. <3


gravidhormoner

Är så sjukt ätsugen. Har ätit ostbågar, lite chips och glass, men inget har varit direkt gott. Har kommit fram till att jag bara vill äta något för sakens skull. Får nog dricka ett glas vatten och gå och lägga mig istället. Imorgon är jag i alla fall ledig och ska försöka ta mig ner på stan och fixa lite. Har jobbat 12 dagar i sträck nu. Har en ledig dag för att sedan jobba ca:40h på fyra dagar (tisd-fred).

Hittar hela tiden småsaker som jag vill köpa för att fixa fint här hemma i lägenheten. Längtar tills den 9/3 då vi ska på ultraljud och sedan till IKEA. som jag längtar.

vecka 25 <3

Idag går jag in i vecka 25. Tiden bara rinner iväg nu när jag jobbar så mycket. Min lediga dag i onsdags blev inte ledig utan förvandlades istället till jobb i 5½ timme. På måndag har jag i alla fall en dag som inget är inplanerat på än så länge. Får se vad som händer då.

Lillflickan i magen är väldigt aktiv och jag känner rörelse nästan hela dagarna. Otroligt mysigt. Nu längtar jag tills vi ska till Stockholm och gå på 3D-ultraljudet för att sedan åka och köpa bebissaker på IKEA. <3

underbara alla <3 <3 <3 dag .


v.24 (23+5)


Igår var en otroligt trevlig dag. Som en liten present på alla hjärtansdag fick jag och älskling höra vår tös hjärtslag för första gången. En underbar känsla var det att få höra de 150slagen/minut. Magens storlek låg mitt i kurvan med sina 23cm och alla värden och prover såg mycket bra ut. Härligt. 3kg har jag lagt på mig än så länge. Efter vi hade varit på kontrollen på MVC verkar lilltjejen ha vaknat till liv ordentligt och levde loppan i magen hela dagen.

Sen var det dags att bege sig till jobbet. Gör inget annat än att jobba just nu känns det som.


När jag kom hem ifrån jobbet fick jag nästa underbara överraskning. Jag visste mycket väl att Christian skulle jobba tills kl:22, men när jag kom hem ifrån jobbet vid 20.40 var det städat, middag på bordet och tillfixat fint med ljus och blommor. Då hade älskling min tagit två timmar ledigt fixat iordning en riktig myskväll.
Älskar dig hjärtat mitt. <3


söndag

Nu är det bara två timmar tills Christian kommer hem igen. Jag har faktiskt varit duktig och varit iväg och handlat hem lite mat och frukost så att det finns hemma, så slipper Christian göra det imorgon. Ska städa och plocka iordning lite, förbereda middag och fixa någon lunch jag kan ta med mig imorgon när jag ska jobba heldag (7-20). Det är verkligen dags att tvätta också, vilket betyder att jag får utnyttja de få lediga timmarna jag har nu på eftermiddagen väl.

Lördag.

Jag fortsätter i samma mönster och drar iväg till jobbet en sväng idag också. Sluter kl:16 och då är det bara att skutta in i bilen och bege mig mot Bjursås där det väntar tjejkväll tillsammans med de nyblivna mammorna. Christian är borta i Stockholm hela helgen och hjälper en vän med att flytta. Jag jobbar även imorgon, men slutar i alla fall kl:15, vilket betyder att jag kanske hinner måla vår sänggavel en gång innan älskling kommer hem igen.

magen växer .


v.16 (15+3)


v.18 (17+4)


v.20 (19+1)


v.23 (22+5)

 

Det är nästan så att jag inte märker av det,
men visst växer magen allt.


mammakläder



Christian tog ett kort på mig när jag provade mammakläder inne på H&M. Med mig hem fick jag faktiskt 2 par byxor och en tröja. Riktigt skönt att kunna ha på sig ett par jeans igen och känna sig som en människa. Får nog köpa mig en till tröja sen då det var otroligt skönt att kunna ta på sig en tröja som inte satt som korvskinn över magen. Vi var även in och kikade lite mer på barnvagn då det är dags att beställa det om en månad eller så.

Nu blev jag otroligt törstig så ska nog hälla i mig en liter måltidsdryck. Sen ska jag lägga mig i soffan o hoppas på lite sparkar ifrån lilltjejen. gokväll.


underbara tisdag


Försökte få en bild på magen på min födelsedag. v.22+2



Idag är jag och Christian båda lediga hela dagen. Jag bestämde att vi skulle åka en sväng till Borlänge och bara ha det superfint idag. Imorgon påbörjas kaosdagarna på jobbet, vilket består utav ungefär 50h veckor på jobbet nu 1½ månad framöver. Får se hur det går. Bra med pengar att spara undan tills vår lille tös bestämmer sig för att hitta ut.

Nu ska jag fixa iordning mig för lite shopping. Ikväll ska jag försöka ta en ny magbild. Försöker ta ett kort varje vecka så att man har några bilder att titta tillbaks på sen.

hela familjen .


bebismössa


Här är det första bebisplagget som vi har fått, en söt liten mössa som Lotta inte kunde låta bli o köpa till den lille bebisen i min mage. Igår när jag fyllde år fick jag även ett par jättesöta strumpor i en av presenterna av Christian. Det är det som vi har hemma i klädväg än så länge. Sen har ju både farmor och mormor till flickan i magen shoppat loss på bebisavdelningen. Spännande att få se vad det är för något.


födelsedagskalas

Igår var det alltså den 4 februari och Desirée fyllde 24år. Jag älskar verkligen födelsedagar. I år har jag däremot inte riktigt hunnit med och förstå att det var dags för födelsedag, precis som jag inte riktigt fattade att det blev julafton helt plötsligt heller. Jag har i alla fall haft en underbart trevlig helg med hela familjen här. Önskade mig endast en sak i år, pengar till ett 3D-ultraljud, annars har jag inte kommit på något som jag behövde eller ville ha. Så nu är det bokat, den 9 mars ska jag och Christian få se vår lille flicka igen. Eftersom det ultraljudsbesöket är i Stockholm och jag är fullt uppbokad på jobbet passar vi på att ta ett besök till IKEA på samma gång för att inhandla bebissaker. Utöver ultraljudet fick jag bl.a. tårtfat, baksaker, bebisstrumpor, presentkort, smink och TV-serie.

Nu ska jag städa lite innan Christians brors familj kommer hit på lite fika.

inför imorgon

Bakning pågår.
Imorgon är det födelsedagskalas här hemma, vilket betyder att jag håller på och bakar två tårtor och ska förbereda födelsedagslunch i form av smörgåstårta. mycket gott.
Ikväll trillar hela min familj in för att stanna under helgen. Mamma, pappa och BÅDA bröderna. mycket trevligt.
+ att underbara Kajsa bjuder till och kommer hit på födelsedagsfika imorgon. Evigheter sedan vi sågs, vilket gör det otroligt mysigt att hon tittar förbi o ser hur vi har det.
Nej juste, BAKNING pågår.

det var då.



Så här några månader senare kan jag nästan skratta åt det. Men fy fan va dåligt jag mådde. Här är i alla fall två bilder ifrån tiden då det började vända lite i illamåendet och i alla fall gå åt det bättre. Nu ska jag njuta av tiden då jag mår bra i graviditeten, även om jag börjar bli stor och osmidig.


RSS 2.0