solsken

Kan det vara så att sommarvärmen äntligen är påväg. Igår var det soligt väder och det ser ganska lovande ut för denna fredag också. Igår kväll runt kl:21 åt vår lilla prinsessa lite mat, sen fick hon för sig att hon inte ville ha mer mat förns kl:05.30. Underbart! Vilket betyder att jag fick sova ostört i flera timmar. Efter Elinas lilla frukost bestämde hon sig för att vi skulle vara vakna och busa i någon timme. Sen, när jag märkte att hon höll på att somna igen, packade jag ner lillan i vagnen och gick iväg på en timmes promenad. Så nu har jag fått mig en liten motionstripp på morgonen också. Perfekt!
 
Nu väntar jag på att Christian ska vakna så att jag kan duscha och vi kan ta oss ner på stan en sväng. Sen bär det av till Bjurs för att hälsa på Christians morfar innan det är dags för födelsedagsfika hos Catherine som fyller år imorgon. Ikväll väntar grillning med jobbet hemma hos chefen, dit Elina får följa med då Christian ska iväg till grannen och grilla. Fullt upp denna fredag, som för övrigt verkar kunna bli en riktigt trevlig början på helgen.
 
Igår var förresten vi iväg till BVC och Elina växer så det knakar. Nu har hon passerat 5kg-strecket med sina 5020g och hon är numera 59,5cm lång. <3

sex veckor

 
Elina blev supercool i sina häftiga hängselbyxor.
Lilltjejen växer allt för fort och kan redan ha på sig sina kläder i strl 62 (2-4 månader)
Nu får du allt växa lite långsammare i alla fall, så du inte växer ur alla kläder och behöver gå naken,
gullunge <3
 

sommardag

 
Idag blev det en promenad ner på stan. Solen stekte och det var det närmaste sommarväder vi kommit denna sommar. Blev väldigt varmt för mig då jag måste gå påpälsad p.g.a. mjölkstockningsrisken. På vägen hem från stan blev lilltjejen väldigt sur och vi fick stanna till vid en parkbänk och bytta blöja. Fungerade ju det också.
 
Imorgon hoppas jag på mer fint väder då Catherine och Anakin kommer på besök.
Mycket trevligt ska det bli.
 

kärlek


fem veckor

Jag och Christian har precis fått äta middag tillsammans, trots att lillskruttan var vaken. Det var första gången det hände och det kändes helt otroligt. Hon har varit vaken i 1½ timme och varit glad och busat med oss. Nu börjar hon bli lite sur, men nu har vi alla fall fått varm mat i magen både två. Fint väder är det ute också, så vi passade på att grilla lite. Riktigt smarrigt.
 
Idag blir vår lilla Elina fem veckor. Jäklar va tiden går kan man ju säga. Det känns som om det var igår vi åkte in till förlossningen och inte hade en aning som vad som väntade. Det har redan börjat hända nya saker och hon utvecklas mer och mer för varje dag som går. Hon ler och pratar med oss massor, hon fäster blicken och har ett litet favorit gossedjur som hänger i babygymmet - en zebra. Hon övar hela tiden på att hålla upp huvudet och får mer och längre vakenperioder. Vakenperioder där hon faktiskt vill busa och vara lite glad och inte bara skrika. Trevligt!
 
Blir ingen bild här, men titta på de underbart fina bilder som snälla Emma Tüll har tagit. De finner du i inlägget nedan.

Bebisfotografering

Foto: Emma Tüll
 
Jag har fått några smakprov av hur bebisfotograferingen blev. Är riktigt nöjd.
Väntar med spänning på resten av bilderna.
Tack snälla Emma!

mina hemtrakter

Idag fick Elina bada sitt andra bad. Förra (första) gången hon badade gick det jättebra och hon var så nöjd. Idag var hon inte fullt lika nöjd över att ligga i vattnet utan skrek hela tiden. Ren är hon i alla fall nu.
 
Vi har varit och hälsat på hemma i Lohärad/Norrtälje några dagar. Kom hem igår. Har varit supertrevligt att vara hem en sväng, men som alltid går tiden allt för fort. Jag får helt enkelt åka ner och hälsa på snart igen. Det var i alla fall några som hann hälsa på lilla Elina. Det blev ett besök hemma hos Steph och Alva och en lunchdate med Louise. Vi var och hälsade på gammelfarfar, samt gammelmormor och gammelmorfar. Sommargrannarna till mamma och pappa fick också hälsa på lilla prinsessan + att vi var in en sväng och hälsade på några jobbarkompisar till Elinas mormor. Sen var det inte så mycket tid kvar.
 
Här kommer lite bilder att kika på.
 
Elinas första bad.På besök hemma i Lohärad.Första mötet med gammelfarfar.Första mötet med gammelmormor och gammelmorfar.

familjen Andersson-Cassepierre


mamma och dotter

 

paket i brevlådan

 
Igår trillade det ner ett till paket i brevlådan. Nu börjar det bli mycket kläder hemma. Jag måste titta igenom kläderna och sortera fram lite nya kläder nu när lillskruttan växer sig större. Var hos BVC igår och nu väger hon nästan 4,4kg och är 54cm lång. Paketet som kom igår var i alla fall ifrån min moster Margit med familj. Tack så jättemycket. Supersöta sommarkläder.
 
Idag lyckades mamma hitta hit och ska stanna här några dagar och göra mig och Elina sällskap medan Christian jobbar. Med sig hade hon lite presenter, bl.a. en babysitter och ett Babybjörn bärsele + en del kläder såklart. TACK TACK. Sen hade hon även med sig en badbalja som jag hade frågat om hon kunde köpa i Norrtälje då det var så bra pris där. Det är en sådan där smart som man kan vika ihop så att den blir platt. PERFEKT!
Så nu ska Elina få bada någon dag framöver.
 

Elina .


RSS 2.0