förlossning

 
Onsdagen den 13 juni 2012 kl:18.39 föddes vår lilla prinsessa Elina. Värkarna började på natten till onsdagen och var återkommande, men dock inte helt regelbundna. Vid 02.30 blev jag tvungen att väcka Christian då det gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Med Christians hjälp lyckades jag hantera smärtan och jag kunde andas igenom värkarna. Vi ringde till förlossningen och pratade och de tyckte vi skulle försöka avvakta hemma då det skulle kunna vara förvärkar som skulle avta. Vi trodde ju att det var så eftersom de inte kom så regelbundet. Duschade i två timmar och satt sedan med vetekudde i soffan i en timme, sedan ringde vi igen och då sa de att vi kunde åka in om vi ville. De kunde i alla fall göra en kontroll och se hur det såg ut. Vid 05.30 bestämde jag mig för att vi skulle åka in och kolla läget, däremot trodde vi båda att vi skulle bli hemskickade. Så blev det inte. Vid kontrollen visade det sig att jag var öppen 4cm och det var bara för Christian att gå ut och hämta förlossningsväskan och parkera om bilen. 13 timmar senare låg det en liten flickebebis på min mage.
 
 
kärlek.

presenter

Denna body trillade ner i brevlådan i förra veckan. Det var fina Kajsa som skickade en present till lilla Elina.
 
 
 
Den här overallen trillade in precis innan lillskruttan kom till världen. Det är en present ifrån snälla Stephanie.


Kläderna ovan är ifrån Catherine och Björnar. Favoriten är hängselbyxorna som jag även fick av mamma och pappa i en annan strl, vilket betyder att lilla Elina kommer kunna använda de under en längre tid. Längtar tills hon har vuxit i dem.


Tack så jättemycket för alla fina kläder och presenter vi har fått. Fick även mer kläder ifrån Elinas farmor igår, samt en jättesöt klänning och knästrumpor ifrån Christians faster.

Midsommar

Så var midsommarhelgen över. Det blev lite firande nere vi stugan. Jag började fira midsommar med 39-gradig feber och mjölkstockning. Nu är febern borta och det är bara mjölkstockning och sår kvar på listan. Kämpar på här hemma för att kunna börja amma igen. Midsommarhelgen har i alla fall varit trevlig, även om jag var i stort sätt frånvarande hela midsommarafton. Igår hade jag lite mer energi då febern i alla fall var borta. Min mamma, pappa och mina bröder har varit här hela helgen. På midsommarafton var även svärmor/farmor med och firade nere vid stugan. Vi har ätit gott och tagit det lugnt. Elina har lyckats kissa i soffan, men i övrigt varit väldigt duktig. Fina lilla prinsessa. Jag slänger upp lite fler bilder senare.

uppdatering

Vi börjar komma i fas här hemma nu. Däremot har jag åkt på feber vilket gör dagarna lite småjobbiga. Vet inte exakt vad som gör att jag har feber, men äter Ipren här hemma för att orka göra något under dagarna.  Febern beror troligen på bröstmjölken, och för övrigt gör det fortfarande ont att amma. Hoppas det går över snart. Längtar tills man är med i matchen igen. I helgen kommer i alla fall hela familjen upp för att fira midsommar och träffa lilltjejen. Svärmor ska också vara med. Hela släkten nästan. Mamma och pappa kunde inte hålla sig och var upp på ett dagsbesök under söndagen.

Nej, nu är det nog dags att sova och mata lilla Elina som inte verkar bli nöjd i magen för tillfället.


Lilla Elina


Mamma och pappa hade massor av kläder med sig till Elina.


Mormor med sötisenElina 2012-06-13

I onsdags bestämde sig alltså vår lilla prinsessa för att komma ut. Den 13/6 kl:18:39.
Skriver ett längre inlägg med lite fler bilder senare. Här bjuder jag i alla fall på några kort på vår skatt.

må-bra-present
Igår var jag lite smått besviken efter besöket hos barnmorskan då jag insåg att det kommer dröja ett tag till innan flickan i magen får för sig att komma ut. Räknar nu nästan med ett midsommarbarn, det vill säga att jag kommer gå så länge det går med denna mage för att sedan få lite hjälp när tiden verkligen har gått ut. Så var det med det. Inte är jag så glad över det då det verkligen börjar bli tungt och trångt i magen. Så igår när Christian var ner på stan en sväng köpte han en må-bra-present, eller en orka-vänta-present kanske jag ska kalla den. Ett jättefint armband som jag kikade på förut när vi var nere och shoppade. Tänk va han kan. Jätteglad blev jag. Armbandet kommer användas mycket nu under sommaren. Ska bara se till att bli lite brun också, så kommer det bli ännu finare.


fredag

Datorn hängde sig och allt jag skrivit försvann, och jag orkar inte skriva om det. Idag var i alla fall ett nytt besök hos barnmorskan och jag kan säga att det inte blir någon bebis på ett bra tag då ingenting har hänt ännu. Får fortsätta vänta. Kanske blir en liten midsommarbebis trots allt. Tur att det är lite sol och värme idag i alla fall.

Nu ska vi åka iväg och äta glass.

2012-06-06
Igår var det den 6/6. vilket även var det beräknade datumet för vår lille tös. Såklart valde hon att inte komma ut då utan ligger och har det bra i magen ett tag till. Typiskt. Fick i alla fall lov att ta ett kort på magen (v.39+6).


i väntans tiderIdag var alltså dagen då lilltjejen var beräknad, men ingen nedkomst ännu. Nu väntar vi båda ivrigt här hemma på att det ska sätta igång. Du är varmt välkommen att komma ut när du vill, helst nu. Jag fördriver tiden lite med att titta på en massor av bebissaker. Vi har ju köpt hem det nödvändigaste redan, men sen hittar man självklart en hel hög med saker som man skulle vilja ha när tösen har kommit. Bestämde däremot att vi ska avvakta och köpa saker lite vartefter det behövs när hon har kommit sen. www.jollyroom.se har ju en hel del roligt och fint. Stort urval av alla saker man kan tänkas behöva också. Hittade en sådant sött babygym i rosa där (uppe till vänster), men vet inte om det är värt att satsa på ett rosa om man vill ha kvar det till senare då det kanske blir fler barn. Möjligen en pojke, det vet man ju aldrig. Men det var bra gulligt(!) Ett babynest (fanns dock inte på jollyroom.se) funderar jag lite på, samt en babysitter(?). Bärsjal ska jag/vi nog satsa på, eller en babybjörn-sele. Sen så ska väl kanske prinsessan vår även ha en liten musikmobil över spjälsängen och något fint att titta på i barnvagnen. Funderar lite på en speldosa att ha i badrummet vid blöjbyte. Hittade den söta lille kaninen och ugglan här ovan. Supersöta. Värst vad jag skulle kunna shoppa loss sen. <3

helguppdatering

Helgen har varit väldigt trevligt. Mamma och pappa kom hit i torsdags för att hålla mig sällskap under helgen då Christian jobbade nätter. Riktigt tråkigt att vädret har varit regn regn regn verkligen hela helgen. Vi lyckades ta oss iväg till en handelsträdgård och till plantagen för att köpa hem en del blommor och växter som ska pryda balkongen och nere vid stugan. Vi lyckades ta oss en vända ner på stan och kika lite. Har hunnit med en födelsedagsfika hos grannen Amanda som fyllde 7år. Har varit väldigt trevligt i alla fall och tiden går så otroligt fort. Nu har Christian frivecka och vi får bara lediga lite tillsammans igen. Idag står det städning på schemat så att vi får lite ordning här hemma igen. Nu är det två dagar kvar till beräknat. Nu börjar faktiskt jag längta och vänta lite. Har lyckats klara mig ganska bra ifrån att gå på nålat här hemma, men nu får hon gärna komma ut. Det var lite uppdatering om helgen. Bebisen ligger alltså än så länge kvar i magen.

RSS 2.0