nya bebiskläder

I början på veckan var jag ner på stan med Rönnaug och kikade lite. Elina fick de fina byxorna till höger utan Rönnaug. Nu har Elina även fått en matchande kofta av sin mormor. De underbara gubbshortsen och den söta koftan lyckades jag köpa med mig hem. Shortsen är fortfarande lite stora, men snart kan nog Elina klä sig i dem tillsammans med ett par strumpbyxor. Idag var vi på stan och då hittade jag en julklapp till min lilltjej. Är nu uppe i två julklappar. ojdå. 

- världens bästa Elina -


Anakins 1års-kalas & girafftårta

Igår var det dags att fira underbara Anakins första födelsedag, sötisen. Jag fick i uppdrag att baka en tårta med tema giraff. "Så mycket giraff som möjligt" var önskan. Två små söta giraffer sittandes på en giraffmönstrad tårta. Allt gjort i sockerpasta. Tårtan är uppbyggd av vanlig sockerkaksbotten med två fyllningar - vit chokladmousse och citronmousse.

 
 

onsdagsfika

Började dagen med att städa lite och åka iväg och handla frukost. Lite senare åkte Christian till jobbet och Lotta tittade över en sväng och busade lite med Elina. Sen gick Lotta hem igen och Elina skulle ha lite mat och somnade sedan en stund i sin säng. Jag fick ett sms om att vårt fika-besök för dagen var på väg. Jag kastade ihop en liten sockerkaka och snart så knackade det på dörren. Petra och Elvira hade hittat hit. Riktigt trevligt med besök och Elina fick en lite större kompis att leka med. Elvira blev stora tjejen häromdagen då hon fyllde 1 år. Riktigt mysig eftermiddag. Söta Elvira undersökte allt i lägenheten - Härliga tjej! Man får lite ny energi när man har någon att umgås med. tack!
Sen när de hade åkt hem vandra jag över till Lotta för att följa med och titta när Amanda skulle iväg på friidrott.
 
Nu sover prinsessan och jag sitter och väntar på att Christian ska komma hem. Han bör trilla in genom dörren närsom nu.
 

titta vilka fina fötter jag har

 
För några dagar sedan började Elina helt själv sträcka sig efter och ta tag i sina fötter. Varje morgon börjas nu med att leka lite med sina fötter. Nu har lilltjejen blivit fyra månader. Tider flyger verkligen iväg. Idag var vi på BVC och Elina är nu 64,5 cm lång och väger 6420 gram. Hon har stannat av lite på längden och även på vikten, vilket är bra så att hon inte växer ur alla kläder på en gång. Hoppas på att kunna ha strl 68 ett tag nu. Fick även lite information om smakportioner idag, så får se om det blir till att koka potatis och grönsaker någon dag framöver. Elina har varit jätteduktig och sova den senaste tiden och har sovit hela nätter. Vaknar ibland en gång. Sover hon hela natten sover hon 8-10 timmar i sträck. Riktigt skönt.

Nu börjar det bli dags att sova, så att vi orkar upp till öppna förskolan imorgon.

första mötet med katten


ElinaFör ungefär 2 veckor sedan började lilltjejen att vända sig ifrån rygg till mage, vilket har resulterat i att hon snurrar över till mage, ligger och leker en liten stund för att sedan ligga och grina ner i golvet då hon har tröttnat. Jag får vända tillbaks henne till rygg (då hon tydligen har glömt bort hur man snurrar tillbaks), hon ligger på rygg i kanske 10 sek. för att sedan snurra till mage igen. Om och om igen. Livet är underbart. <3

Imorgon väntar en eftermiddag med fyra andra bebisar då vi ska ha en mamma-bebis-middag tillsammans med de andra ifrån föräldragruppen. Riktigt trevligt.

väggtexterDet tog mig bara ungefär 4-5 månader att få upp väggtexterna på väggen.
När jag väl fick för mig att göra det så tog det bara några minuter så var det klart.
Nu sitter de i alla fall på plats, och jag blev väldigt nöjd med resultatet.

nya kläder

 
Dessa två plaggen ligger nu fint i Elinas klädsamling. Riktigt nöjd. Dock var inte hängselbyxorna så stora som jag trodde. Köpte strl68 och hoppades på att Elina skulle växa i de om några veckor, men de passade perfekt nu. Håller tummarna att min prinsessa inte växer så mycket den närmaste tiden. <3
 

RSS 2.0