julstämning i form av film ,



Har precis klickat hem dessa tre filmer ifrån Ginza, 49:-/st
"Nu är det jul igen" är en/några av favoriterna när det kommer till julfilm. Tycker de är så fina filmer, och jag har inte sett den tredje filmen än, så i år blir det till o titta på den tillsammans med lite glöggfika.
Vill även se "Frosty the snowman", den är också jättefin och har endast sett den en eller två gånger.

Det får bli mycket julfilm i år, det ger en så härlig julkänsla.
Hoppas det kommer lite snö ute snart också så blir det ännu bättre.


glöggfika ,



Nu snart kommer Björnar och Catherine hit på lite glöggfika.
Skulle egentligen ha vår glöggpremiär idag, MEN eftersom min mor&far och lillebror var här igår tjuvstartade vi lite med glöggen. Jag och mamma tog oss bl.a. lite glögg då vi bakade våra lussebullar.

Mamma, pappa och bror är nu hemma igen. Vi var ner en liten stund på julmarknaden i Falun, inte för att jag tyckte det var så mycket att se. Mamma köpte däremot fina salladsbestick till mig som vi hittade inne i en butik. TACK!

Imorgon är det jobb igen. Upp tidigt tidigt tidigt.


första advent ,



Så var det första advent, det är inte direkt så att man kan förstå det när man tittar ut genom fönstret
-grått och trist, inte minusgrader och INGEN snö!
Hoppas verkligen att det blir ändring på det under veckan och att det blir lite vitt och ljust ute, vilket skulle ge en så mycket bättre julkänsla.

Nu ska jag och mamma plantera om min orkidé och fixa med lite annat, sen vid kl14 ska vi ner på julmarknad i Falun innan de åker hemåt igen. Får som sagt se om jag kan ta mig hem under helgen, vill verkligen gå på julmarknaden i Norrtälje tillsammans med Steph.


nybakade lussebullar ,



Idag har mamma och jag bakat lussebullar, som vanligt blev alla väldigt stora OCH goda!
Vi har även varit och köpt lite tomtar. Jättefina! Har även köpt dekorationer till kaklet i köket och badrummet som jag har satt upp. Det blev mycket vackert!

Nu sitter vi o tittar på lite TV, har haft glöggpremiär (en dag för tidigt) och julmustpremiär tillsammans med nybakade lussebullar och pepparkakor (köpta).

Imorgon ska vi på lite julmarknad i Falun och sedan ska mor, far och lillebror åka hem igen. Får se om jag beger mig ner till Lohärad nästa helg. Det visar sig.


adventfint ,



Nu är det adventfint här hemma. Konstigt nog så visade det sig att en adventljusstake inte fungerade fast den fungerade när jag provade den för några dagar sedan. Kommer troligen få köpa en ny under helgen eller i nästa vecka. Tomtarna har också kommit fram. Mamma, pappa och lillebror har kommit hit nu också, och med sig hade de mina julsaker hemifrån vilka också ska plockas fram under morgondagen.

Imorgon har jag sovmorgon, ledig då. Vi ska ta och åka iväg till "tomtebutiken" imorgon. Får se om man kanske får med sig någon liten tomte hem därifrån.


godermorgon ,

Godermorgon, jag sitter här o äter frukost. Som sagt så ringde väckarklockan 04.35 imorse också. Är lite halvtrött för tillfället, men man kommer snart igång. Idag jobbar jag mellan kl:6-10, jomenvisst jag har fått ett jobb/extrajobb (eller provanställning är det för tillfället). När jag kommer hem igen ska jag ta och städa hallen för att sedan sätta igång med adventpyntningen. Ska nog in en sväng till Falun för att handla lite också. Nej, nu ska jag fortsätta äta, ha det fint!

det sista ,



Var in på Rusta och handlade det sista i prydnadsväg inför advent.
Imorgon ska jag dekorera balkongen med mitt "balkongset" och i fönstrena ska jag ställa upp de nya röda adventljusstakarna (till sovrummet hade vi en liten ljusstake redan). Idag måste det ske storstädning i badrummet och i hallen så att städningen blir helt klar.

Föresten så blir det inte alls någe sovmorgon imorgon.
Kl:04.35 ringer klockan igen.

Sen hopper jag verkligen att mor&far kommer redan imorgonkväll istället för lördag.


uppe före tuppen ,

RIIING!!! -Kl:04.35 ringde väckarklockan imorse och desamma kommer den göra imorgonbitti, vilket betyder att jag nu ska gå och sova. Vad det är som pågår kommer jag tala om en annan gång ;)
Idag har i alla fall jag och Christian storstädat i vardagsrummet också (mest Christian om jag ska vara ärlig). Nu är det bara badrummet och hallen kvar vilket vi får se till o få gjort imorgon, men då blir det kanske mest jag som får städa då Christian kanske har övning(?). Sen på fredag ska jag ta mig en sovmorgon (sova till kanske kl9?) för att sedan gå upp och lyssna på en massor av julmusik samtidigt som jag stryker julgardiner och plockar fram allt adventpynt.
MYSIGT!
I helgen kommer som sagt mor&far hit (möjligen även lillebror), har ju sagt det tidigare, men nu vet jag helt säkert att de kommer hit. Mamma och jag ska bl.a. baka lussebullar och åka till tomtebutiken. yey!

God natt!

storstädning pågår ,

Idag har det skett storstädning i köket. Det är ännu inte helt klart, men golv-moppandet får bli imorgon istället. Jag och Christian var precis in och handlade oss en Vileda-mopp, så nu har vi en egen sådan hemma = PERFEKT!
I köket har vi i alla fall skurat och tvättat så nu är det minsann rent och fint, finns självklart mer saker man kan göra men tror det får duga. Imorgon ska vi ta o göra rent badrummet och möjlighet städa iordning i något annat rum. Hallen, sovrum och vardagsrum går i alla fall lite snabbare än kök o badrum. Hela lägenheten ska i alla fall bli storstädad till och med torsdag då jag ska börja pynta för advent och sedan på fredag kommer mor o far upp, och möjligen även lillebror.

titta en liten kissekattbebis ,

"Bianca Bon Jovi"

- min o Christians lilla kissekattbebis.


underbart ,

Åter hemma. Det var så skönt att komma hem för ungefär två timmar sedan. När jag klev innanför dörren märkte jag direkt att älsklingen min hade städat iordning här hemma. Hittade honom sedan i köket där han var i full gång med maten -klyftpotatis och fläskkotletter, mums! Jag var så hungrig.

Sitter nu och väntar på att klockan ska bli 20.00 då jag ska slå igång TV4 och titta på första avsnittet av årets Robinson. Får se om det är något att se. Blev så otroligt besviken över hur de avgjorde förra årets Robinson.

Imorgon får vi nästan påbörja storstädningen här hemma, eller i alla fall på måndag. Vill se till o göra en ordentlig storstädning överallt så det är riktigt rent sen när jag under veckan ska börja adventpynta(!!)
Längtar sedan till helgen då mina underbara föräldrar ska komma upp och hälsa på.

vaken före solen ,



Kl:0645 imorse ringde klockan och det var dags att gå upp. Har nu ätit frukost och kollar på tecknat på TV.
Måste göra mig iordning för att sedan bege mig till bussen mot Rättvik. Har inte sovit så där jättebra inatt heller, vilket gör att man är lite extra trött och skulle gärna krypa ner i sängen, under det mysiga täcket igen.

Kommer troligen bli en lång (och förhoppningsvis rolig) dag och längtar redan lite tills jag får komma hem igen och krypa ner under en filt i soffan.
Ikväll blir det till att titta på Robinson på TV som har sitt första avsnitt kl:2000 på TV4.


myskväll ,

Idag åt vi god mat här hemma - Lamm"kotletter", egengjord klyftpotatis, rödvinssås o beasås! mums.
Nu väntar jag på att Idol ska börja, eller till jag kan börja plocka fram mina chips och cola. Ikväll kommer jag minsann ha en härlig myskväll framför TV:n med min karl, (det är ju faktiskt kärlekstema ikväll). Sedan måste jag gå o sova för att sedan gå upp tidigt så att jag hinner med bussen kl0815 till Rättvik där jag ska sminka lite. Ska bli kul, men kan nog komma o bli en låång dag vilket gör att man är så trött när man kommer hem igen.

Föresten så var jag och Christian ner i förrådet och ordnade lite. Detta för att jag ville leta reda på alla julsaker vi har så jag vet vad som finns och vad som måste införskaffas(!). Det visade sig att vi bara hade en adventsljusstake, vilket betyder att två till måste köpas hem. Nästa vecka ska det storstädas för att sedan adventpyntas så att allt är fint när min mor o far kommer hit till nästa helg. wiiiee!

nu börjar det hända något ,



Har suttit en stund med min jul-löpare och broderat idag medan karln min har spelat sitt nya TV-spel.
Satt även och broderade en del igår då jag inte mådde så bra och mest satt i soffan eller sov, och titta det börjar faktiskt hända något med min duk. Det tar tid och det är mycket kvar men det blir i alla fall lite roligare o sitta och brodera när man ser att man kommer någonstans med det hela också. Det värsta är väl när jag är klar med hela motivet och det ska göras ett likadant motiv på andra sidan av duken(!!!).

Nu ska jag se till att vi får någon middag här hemma också, tycker det börjar bli dags för det(?)
Sedan tänkte jag kolla på den nya TV-serien Glee som börjar kl21, såg första avsnitten förra veckan och det kan till och med bli så att jag måste fortsätta följa även denna serie. Det visar sig.


jullängtan ,


Jag längtar så otroligt till julafton. Nu är det inte långt kvar tills det är första advent i alla fall. yey!
Vill bara att det ska komma lite snö så att det blir lite vinterfint ute också.

Bilder ifrån förra julen.








flamingo ,



Som en liten överraskning idag fick jag en blomma av Björnar och Catherine för att jag hade hjälpt till med en sak. Otroligt gulligt av dem, och jag blev självklart väldigt glad.
Se så fin den är (bilden) med härliga färgerna. Jag tror jag ska ställa in den i sovrummet sen så att det blir lite grönt och fint där inne också. yey!


"Kajsas burkar/ljuslyktor"



Sitter här med min kopp te och försöker vakna till liv. Karln min ligger och sover fortfarande eftersom han ska jobba natt inatt. Jag tittade in på min underbara vän Kajsas blogg där jag hittade fina bilder på hennes "pärlburkar"(?) som hon gör, vilket blir jättefina ljuslyktor. Här ovan är två stycken julinspirerade ljuslyktor, vilka jag tycker är så otroligt mysiga. Gå in och titta på fler av hennes burkar HÄR.


precis nu ,

Nu ska jag gå hem till Catherine och titta på lite Förhäxad! yey!

omplantering genomförd ,



Idag har jag planterat om vår Fikus. Nu har den sig en större kruka att växa i samt en vit fin ytterkruka. yey!

Ska snart hoppa in i duschen för att sedan ta mig iväg på födelsedagsfika, yes!
Efter det knallar jag hem till Catherine där vi ska ha en liten förhäxadkväll med middag och snask.
Mycket trevligt!


god morgon ,

Idag ringde väckarklockan 07.30, tidigt va? Var nog ett tag sedan jag gick upp så tidigt(?). Har nu ätit frukost och är snart redo att gå hem till Catherine där jag ska vara om ca:10min. Senare ska vi ut på äventyr(?). hihi!!

Jag blir nog borta större delen av dagen, eller i alla fall hela förmiddagen och kommer kankse hem sen till middagstid. tjo!

shoppingtur(?)



Har kommit hem ifrån en lite tur i Falun med Catherine. Vi var till Plantagen där jag skulle byta en kruka mot en större, jag köpte även en amaryllis med kruka (se ovan). Sedan åkte vi till Rusta och köpte lite småsaker samt kollade på alla julsaker, det är ju så otroligt trevligt att gå o kolla på alla fina julsaker som finns i butikerna nu. LÄNGTAR!! Jag köpte faktiskt en adventljusstake (en sådan där man har fyra ljus och tänder ett varje advent).
Sedan åkte vi till Hemköp för att Cat skulle ha något därifrån för att sedan åka vidare till ICA Maxi där jag skulle handla hem lite matvaror. Mycket trevlig liten tur, men nu är jag verkligen jättehungrig och ska ställa mig och laga mat.

Imorgon blir en heldag(?) borta också. Vart? Det ni..


fortsättning följer...



Började imorse att brodera på min jullöpare. Var lite krångligare att komma igång när man ska hitta mitten och räkna alla jäkla rutor så att det inte blir någe fel när man ska sy till kanterna så att det blir en fin duk av det hela, men nu är jag i alla fall igång och direkt man har fått dit några korsstygn är det lättare att hålla koll då man har något att utgå ifrån när man ska sätta sig och brodera.

Ska göra mig iordning nu så att jag är redo att åka in till Falun med Catherine vid kl14. Jag har lyckats lura med mig henne så att jag får lite sällskap på Plantagen som jag måste till för att byta en kruka till en större. Nu ska det minsann bli ordning här hemma, inte för att det direkt är rörigt här hemma men jag har en massa småsaker om jag vill göra som t.ex. plantera om blommor och ge de fina krukor och nu ska det minsann bli av!!

Snön ligger föresten kvar vilket gör mig väldigt glad. Trodde det skulle vara grått och trist igen när jag vaknade, men icke! Och såg på vädret att det misann ska vara minusgrader några dagar till, hoppas hoppas.


en härlig morgon ,


Vaknade upp imorse och tittade ut genom fönstret, och gissa vad glad jag blev...
Det har SNÖAT under natten och det är nu vitt ute, yey! Hoppas det stannar kvar!!

Jag har precis kommit in efter min lilla morgon-joggingrunda. Det är tufft o ta sig tillbaks in i träningen, men det går framåt. Flåset är inte det bästa vilket gör det tufft o gå ut och springa innan frukost, men med lite musik i öronen lyckades jag i alla fall ta mig ut och runt min lille joggingtur.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta frukost. Efter frukosten måste jag se till o göra lite nytta, eller ska jag kanske ta och börja på mitt nya broderi(?)


nummer fyra av fyra ,



Så var jag klar med alla glögg-flask-förkläden.
Här är en bild på den fjärde och sista som jag blev klar med nu under kvällen.


Imorgon får jag börja brodera på min jullöpare istället som kom med posten idag för nu är alla fyra flaskförkläden klara och jag & Christian ska välja ut en av de som vi ska behålla själva då den andra tre ska ges bort(?) Nu när man har gjort klart alla vill man ju ha dem själv, men det blir nog lite mycket. Dock är det två som jag har fastnat vid och tycker är lite extra fina.

Nu ska jag förbereda lite kvällsfika/kvällsmål till kl:21 då jag ska kolla på TV, yes!
Te & macka får det minsann bli.


kommer det kanske bli vitt ute snart??

Satt idag och önskade att det skulle börja snöa och (inom) en halvtimme senare tittar jag ut genom fönstret medan jag byter om till träningskläder, och vad är det jag ser? jo SNÖ! Jag ger mig ut i vintervädret för att träna, men efter en liten stund blir snön istället regn, och en liten stund senare är det snö igen. Sedan slutade det snöa och sedan började det snöa igen. Nu har det slutat snöa och TYVÄRR så är ju ingen snö kvar på backen och det är fortfarande grått och trist ute. Jag längtar till den morgonen jag vaknar och taken och backen är vit.

Jag längtar så otroligt till jul föresten, eller i alla fall till första advent då det börjar närma sig julafton på riktigt och man kan börja julpynta och lyssna på julmusik utan att alla tycker man är helt galen. JULTOKIG!! :) Tur att jag har en på min sida här i Grycksbo, eller hur Cat??! ;)

Helgen då det är första advent ska föresten mina föräldrar komma och hälsa på (som det ser ut nu i alla fall), vilket kommer bli otroligt trevligt. Då ska mamma och jag åka iväg till tomtebutiken (som jag kallar den) och julhandla lite, yey!

Nu ska jag fortsätta med matlagningen.

flaskförkläde nr.3



Så var jag klar med flaskförkläde nr.3 och bara en är kvar att brodera. Jag tror mamma skulle skicka upp en löpare med tomtemotiv som jag kan börja brodera på sen.

Jag tänkte faktiskt gå och sova snart och se om man lyckas vända tillbaks dygnet lite och hinner göra lite vettiga saker under förmiddagen istället för att bara sova bort halva dagen.


höstfint ,



Här kommer en liten bild på min ljungplantering ute på balkongen. Har en till likadan låda + att det blev en ljung över som planterades i en liten kruka som jag ska dekorera lite mer innan en bild på den kommer.
Idag har Christian börjat jobba igen, förmiddag idag och han slutar om ungefär två timmar.

Idag ska det bli träning igen föresten, har nu pratat med min bror/tränare för att komma igång igen. Har varit lite saker som har gjort att jag kommit av mig i träningen och sen är det ju svårt att ta sig tillbaks, men nu ska jag göra ett ärligt försök att komma i form igen.

Nu ska jag nog sätta mig och bordera en liten stund innan jag tar tag i disken.


Förhäxade ,

Jag och Catherine har precis avslutat vår förhäxadkväll för denna gången. Efter god mat och mysigt snask har vi båda ont i magen. Jag tänker minsann gå och lägga mig för att vakna pigg och glad imorgon (idag) igen. Christian är inne i Falun och roar sig och kommer väl hem igen imorgon någon gång. Kvällen har i alla fall varit väldigt trevlig, och vi får minsann ta oss några fler förhäxad-kvällar (vet inte hur många avsnitt vi har lyckats titta på idag, och det med lite avbrott för prat, promenader och för hämtning av mat + att vi fick göra rent en skiva som vi föst trodde smält(?) eller liknande men som tur var bara var smutsig.) Man blev helt klart fast i serien och skulle kunna sitta o titta hela dagarna, men det blev jag alltid när det kommer till serier. hoho. Vilket påminde mig om att jag måste titta på reprisen av två serier imorgon på TV.

Idag har jag försten planterat mina ljung ute på balkongen, FINT blev det! Ska slänga upp en liten bild imorgon. Jag har även lyckats plantera om några andra blommor här hemma till nya krukor.

Dagens fynd ,



Dagens fynd: Ljuslykta 19:- & Ljung 5:-/st. (köpte 9st).

Idag åkte jag och Christian iväg till Borlänge, trevligt. Bland annat inhandlades det ljung som jag ska plantera ute på balkongen nu när jag har rensat där ute på gamla växter. Dags för höst/vinterfint.

För tillfället sitter jag och tittar på Idol. Sen ska jag kanske svänga förbi hemma hos Cat för att kolla på lite Förhäxad. Föresten så ska vi ta en helkväll imorgon framför TV-serien tillsammans med grekisk mat och massa med snask. Längtar!


åter höst ,

Så var snön borta igen då. Det var en kort visit den snön gjorde, men det var väl bara att räkna med. Jag blev  väldigt besviken när jag vaknade och taken på husen bredvid åter igen var tegelfärgade. Idag är det en riktigt tråkig dag, det var väl ungefär lika igår MEN då snöade det i alla fall. Jag har precis varit ut på balkongen och slitit bort alla gamla växter som hängde döa där ute. Nu skulle jag bara vilja ha lite höstväxter, men får se hur det blir med det. Längtar tills det är dags att sätta upp utebelysningen, men får väl vänta tre veckor till i alla fall.

IDAG ska jag och Christian göra ett nytt försök med att hinna till Borlänge. Jag sitter och väntar på att han ska komma hem igen så att vi kan äta lite lunch för att sedan åka iväg. yey! Sedan är det bara att åka hem för att kolla på Idol kl:20.00.

Igår tittade jag och Christian på film och myste, jättemysigt var det. Vi tittade på "Benjamin Buttons Otroliga liv", vilken var över förväntan måste jag säga. En riktigt bra film som jag verkligen rekomenderar de som inte redan har tittat på den att genast göra det. Mycket fin, men sorglig film.

vintermörker ,



Imorse vaknade jag (ganska sent kan jag påpeka) och tittade ut genom fönstret, och gissa vad jag såg. Årets första snö här i Grycksbo. DET SNÖADE! Det var sådant där perfekt/lagom första snö då det svävade ner mot backen och det gör det fortfarande, små söta snöflingor som faller ner på taken som nu blivit vita.
Så var vintern här helt enkelt, lite lagom med sådär 3 veckor kvar till första advent.

Jag tog faktiskt på mig träningskläder och tog en joggingrunda i vintervädret innan frukost. Det var tufft (får skylla mig själv), men ska allt komma igång med lite träning igen. MÅSTE!

Det blir tyvärr inge Borlängeshopping idag, mycket tråkigt. Får bli det imorgon istället, men jag hade ju längtat efter det idag. Jaja.

Har börjar fundera över julklappar, mest över de jag ska ge bort. Har lite extra svårt att komma på vad man ska köpa för julklappar i år, men det är faktiskt några veckor var till jul än men det gäller att vara ute i tid.


unikt smycke i julklapp?

Dags för julklappshandling?


Detta armbandet gjorde jag till en kompis då hon tog studenten.

Jag har varit lite dålig på att sätta mig ner med mina pälror och tillverka smycken på senaste tiden, efter det att jag flyttade. Har inte riktigt fått ordning på allt känns det som. Jag städade ur lite innan jga flyttade men skulle behöva städa ut lite mer, samt fixa bra förvaring till allt så att man har koll på allt material.
NU börjar det däremot närma sig jul och julklappar ska inhandlas. Jag tänkte därför dra igång med smyckestillverkningen igen och hoppas på att jag får lite sålt, eller möjligen även få in några specialbeställningar (vilket alltid är roligt!).

För att se fler smycken som jag har gjort kan du hitta HÄR.
Lite smycken som finns till salu kan du hitta HÄR.

Hör gärna av dig om du är intresserad av en specialbeställning eller vill veta när jag har tillverkat några fler smycken. Om du är intresserad av att specialbeställa ett smycke till julklapp, tänk på att höra av dig i tid.

Har en hemsida, men tyvärr är den inte uppe just nu då den görs om.
www.desireedesign.se


saken är den ,



Här är bild på det fina halmhjärtat och det fina julklappspappret som blev hemköpt igår.

Om fem minuter börjar Trye Blood som jag kommer sitta bänkad framför. Har poppat en påse (smör)popcorn, som dock lyckades brännas innan den ens poppat klart, lite marabou-choklad och cola. mumsigt!!
Föresten så har jag varit duktig och städat i min klädkammare idag + att jag har städat iordning lägenhetens alla andra rum så det ser fint ut här hemma igen (förutom lite skräp som står i hallen). Mer för göras imorgon medan Christian är på någe möte/utbildning. När han kommer hem sen ska vi åka iväg till Borlänge, wiiee!


glädje för hela slanten ,

Igår fick jag veta något som gjorde mig otroligt otroligt otroligt glad, min älskling Christian ska följa med hem till Lohärad under julen. Hur lycklig är inte jag(?), JÄTTE!! Idag har jag handlat hem julgardiner till vardagsrummet + att vi köpte hem den första rullen med julklappspapper. Måste köpa hem några olika motiv på julklappspapper så att alla julklappar inte ser precis lika ut. Ett fint halmhjärta fick vi med oss hem också, som ska hängas upp på något fint ställe. Så otroligt mysigt, och nu dröjer det inte länge innan det är första advent och det är dags för julmusik, glögg pepparkakor, lussebullar och julklappshandling. UNDERBART!!

se så fint det blev.



Igår köpte Christian hem en glöggflaska, och då påpekade jag att den inte skulle öppnas före 1a advent.
Jag fick i alla fall en möjlighet att prova mitt glögg-flask-förkläde, och visst blev det fint!?

Men som sagt, om exakt fyra veckor blir det glöggpremiär, inte en dag tidigare (;


RSS 2.0